• Impressie van de Welloop 2016.

    Angeline Verveld
  • Het Unica Foundation-project in Nepal.

    Unica Foundation

Vierde Welloop van Unica Foundation

HOEVELAKEN De vierde editie van de Welloop vindt donderdag 14 september plaats in Hoevelaken. Tijdens dit event lopen de deelnemers, onder aanmoediging van publiek, zoveel mogelijk rondjes van ongeveer 900 meter in een uur om geld op te halen voor het goede doel. Initiatiefnemer Unica nodigt iedereen uit om zich in te schrijven als hardloper of als sponsor om zo samen 400 huishoudens in Thulodhunga (Nepal) te kunnen voorzien van drinkwater en sanitair.

De Welloop wordt gehouden op bedrijventerrein De Wel in Hoevelaken. Verzamelpunt is aan De Wel 15 bij Unica. Vanaf 16.00 is de inloop en om 17.00 starten de deelnemers met de sponsorloop. Om 18.15 uur staat er een buffet klaar. Voor de beste renner of voor het beste team is er een ludieke prijs beschikbaar.

Iedereen kan meedoen; individueel, als team of als sponsor. Meer informatie, inschrijven en sponsoren kan via de website www.unicafoundation.nl/welloop.

THULODUNGA De leefomstandigheden in Nepal zijn niet altijd even goed, het ontbreekt vaak aan primaire levensbehoeften zoals een toilet of een kraan. Ook voor de inwoners van Thulodhunga zijn drinkwater en sanitair niet vanzelfsprekend, een halve dag lopen voor water is niet uitzonderlijk. Met de Welloop wil de Unica Foundation geld inzamelen om de ruim 400 huishoudens, 2.500 mensen, in Thulodhunga te helpen een beter en duurzaam bestaan op te bouwen. Het leven van deze inwoners zal door deze voorzieningen drastisch veranderen. Niet alleen de gezondheid verbetert. De inwoners krijgen ook meer tijd voor andere bezigheden, zoals groenten verbouwen en geiten of bijen houden, waarmee ze extra inkomsten kunnen genereren.

UNICA FOUNDATION De stichting Unica Foundation is in 2007 opgericht met als doel technische ondersteuning te bieden aan ontwikkelingsorganisaties voor primaire levensbehoeften in Nepal. De Unica Foundation heeft inmiddels meer dan 25.000 Nepalezen geholpen aan stromend water, Solar systemen, houtkachels en rookgasafvoerbuizen. De stichting kan deze projecten alleen uitvoeren dankzij donaties en giften van maatschappelijk betrokken bedrijven en burgers.