• Kees van den Heuvel

Veensche Boys wint op nieuw hoofdveld

NIJKERKERVEEN In het derde competitieduel heeft Veensche Boys eindelijk de zo fel begeerde winst binnengesleept. De officiële opening van het nieuwe, van kunstgras voorziene, hoofdveld werd bezegeld met een 1-0 overwinning op De Meern. En die overwinning was even hard nodig, volgens aanvoerder Stefan Fredriksen.

Rob Schoon

 

,,Na een seizoensopening met twee nederlagen voelt dit wel even lekker ja. Het vertrouwen wordt er immers niet groter op als je te vaak verliest. We hadden onszelf de druk opgelegd dat we absoluut moesten winnen zaterdag. Die instelling was er absoluut en het resultaat ook."

 

MATIG SPEL Het spel van de Nijkerkerveenders was echter niet goed. ,,Misschien wilden we wel te graag een goed resultaat behalen, maar goed was het zeker niet. We speelden onrustig en onzorgvuldig. De overwinning maakt echter veel goed en laten we eerlijk zijn: de vorige duels speelden we vrij goed, maar toen verloren we. Tja, dan ben ik toch wel tevreden over het resultaat"

 

Veensche Boys kreeg aanzienlijk minder kansen tegen De Meern dan in de voorgaande wedstrijden, maar Kevin Hols wist het net te vinden. ,,Op zich is dat positief, want we waren nu een stuk effectiever. Waar we eerder veel kansen creëerden, was het nu beperkt. De defensie bleef echter gesloten en dan is één treffer voldoende."

NIEUW VELD Voorafgaand aan het duel tegen De Meern was het al feest, want Veensche Boys nam het nieuwe hoofdveld officieel in gebruik. ,,Een mooi en goed veld, maar het is nog wel een beetje wennen. Nieuw kunstgras is immers wat stroef, maar dat komt goed en het veld ligt er prachtig bij."

 

Wat Fredriksen betreft kan het vizier nu weer naar boven worden bijgesteld. ,,We hebben gewoon een leuk en goed voetballend team. Dat hebben we laten zien, al bleven de resultaten achter. Met deze drie punten houden we de achterstand beperkt en ik verwacht dat we zeker nog gaan klimmen op de ranglijst. We moeten toch streven om bovenin mee te gaan draaien.

 

MEERDERE POSITIES Stefan Fredriksen speelde de laatste jaren bij Sparta Nijkerk op diverse posities en ook bij Veensche Boys heeft hij geen standaard plek. ,,Meestal speel ik als controlerende middenvelder, maar als Michael Dingsdag invalt, schuif ik vaak een positie naar voren. Het maakt me niet veel uit waar ik speel, ik speel gewoon op de plaats waar de trainer me neerzet. Een echte voorkeur heb ik niet." 

Fredriksen is al aardig ingeburgerd bij Veensche Boys, hij is zelfs aanvoerder. ,,Natuurlijk is het niveau lager dan ik hiervoor speelde, maar dat is niet verkeerd. Ik heb het goed naar mijn zin en voetballend hebben we een sterke ploeg. Zaterdag kwam dat er niet echt uit, maar dat gaat de komende duels vast beter."

 

LOOSDRECHT Komende zaterdag gaat Veensche Boys op bezoek bij Loosdrecht. ,,We hebben allebei verloren van Nieuwland, maar dat zegt weinig. Als wij ons eigen spel spelen, kunnen we in Loosdrecht zeker winnen."