Veensche Boys trotse koploper

NIJKERKERVEEN Na drie competitieduels zijn de statistieken voor Veensche Boys uitstekend. De winst van 2-0 tegen AGOVV betekent dat de Boys drie duels hebben gewonnen, veel hebben gescoord en nog geen enkele treffer hebben geïncasseerd. Daarmee is Veensche Boys de trotse koploper in de tweede klasse.

 

Dat het verschil tussen AGOVV en Veensche Boys op de ranglijst zo groot was, bleek niet echt in Nijkerkerveen. De gasten hielden de defensie gesloten en loerden op de counter. Doordat Veensche Boys toch enkele enorme kansen kreeg, maar verspeelde, kreeg AGOVV meer vertrouwen en het laatste deel van de eerste helft waren het de gasten die het betere van het spel hadden.

 

Na rust stelde Veensche Boys weer orde op zaken en ging de koploper op zoek naar de winst. Al snel scoorde Yannick Bouw op aangeven van Kilian van Kasteel de 1-0 en daarna was Veensche Boys duidelijk de betere. Het bleef echter oppassen voor een gevaarlijke tetgenstoot, maar toen Danny Brouwer de 2-0 aantekende, waren de punten binnen.

 

Met negen punten uit drie duels, twallf doelpunt voor en nul tegen, kan gerust worden gesproken over een prima competitiestart voor Veensche Boys. Komende zaterdag zal de ploeg van Richard van Vliet die goede reeks willen uitbouwen in en tegen vv Lunteren.