• Te Velthuis en Van der Molen streden, maar konden een eerste nederlaag niet voorkomen.

    Aalt Guliker

Veensche Boys tevreden ondanks nederlaag

NIJKERKERVEEN Na vijf gewonnen duels verloor Veensche Boys zaterdag voor het eerst. Scherpenzeel bleek in Nijkerkerveen de gelukkigste na een, volgens trainer Richard van Vliet, enerverend duel. ,,Het kon alle kanten op zaterdag, maar helaas bleven we puntloos achter na de 1-2 nederlaag."

 

Rob Schoon

De goede start van de competitie voor beide teams zorgde voor de eerste topper in de tweede klasse tussen de nummers één en twee, Veensche Boys en Scherpenzeel. ,,Het vooruitzicht kwam naar mijn mening uit, want het was voor de tweede klasse een aantrekkelijk en goed duel. Twee goed spelende teams, genoeg doelkansen, maar helaas met de verkeerde winnaar."

 

GEEN VERWIJT Van Vliet was tevreden over het spel van zijn ploeg en wil ze dus absoluut geen verwijt maken. ,,Ik denk dat we goed hebben gespeeld en Scherpenzeel liet zien dat ze ook een goede ploeg hebben. In de voorgaande weken zat het soms op belangrijke momenten even mee en zaterdag misten we dat kleine beetje geluk. Een gelijkspel had er zeker ingezeten."

 

Anders dan in de voorgaande vijf duels wist Veensche Boys het spel niet geheel naar zijn hand te zetten. ,,Scherpenzeel bezit een technisch vaardige ploeg en hoewel we goed meespeelden, wisten we geen duidelijk overwicht te creëren. Naar mijn zin moesten we in de eerste helft zelf teveel achteruit. Toch kwamen we op voorsprong en dat in zo'n fase wel lekker."

 

CONTINUE SPANNING Scherpenzeel drong het meest aan, maar Veensche Boys scoorde dus. Kliian van Kasteel bediende Danny Brouwer, die de doelman testte. Het werd een rebound en Yannick Bouw was er als eerste bij om de 1-0 aan te tekenen. ,,Een dergelijk opsteker moet je dan eigenlijk vasthouden, maar helaas kwam Scherpenzeel al snel weer op gelijke hoogte." Hafid Charadi wist doelman Wessel Kroon te passeren en bracht de stand daarmee toch wel verdiend op 1-1.

 

Veensche Boys bleef ook in het begin van de tweede helft licht in de verdrukking, dus de 1-2 van opnieuw Charadi kwam niet geheel uit de lucht vallen. ,,We besloten met wissels het duel naar onze hand te zetten en die opzet slaagde gedeeltelijk. Het belangrijkste gedeelte, het scoren, lukte echter helaas niet." In de absolute slotfase veerde iedereen al op voor de gelijkmaker, maar de enorme knal van Menno van der Wouden spetterde op de lat. En dus verloor Veensche Boys voor het eerst dit seizoen punten.

 

DOEL ONGEWIJZIGD Van Vliet had zaterdag natuurlijk liever gewonnen, maar is vooral trots op de prestaties tot nu toe. ,,Vijftien punten na zes duels blijft gewoon uitstekend. Ons doel is het behalen van een periodetitel en dat is binnen handbereik. Als we de komende duels tegen Lelystad'67 en VVOP weten te winnen, moet Scherpenzeel haar duels eerst winnen en ons doelsaldo is beter. We zijn er nog niet, maar het besef leeft dat we nu al een prijs kunnen pakken."