Veensche Boys moeizaam langs sv Lelystad'67

NIJKERKERVEEN Een week voor de topper tegen Scherpenzeel heeft Veensche Boys de koppositie met succes behouden. Het ging niet eenvoudig tegen sv Lelystad'67, maar er werd wel met 2-1 gewonnen. Komende zaterdag bij Scherpenzeel kan Veensche Boys de volgende stap richting het kampioenschap zetten.

Na een goede start van de Veenders, namen de gasten het initiatief en bezorgden de koploper een moeilijk middag. De defensie bleef echter overeind en op slag van rust zorgde Danny Brouwer met een prachtdoelpunt voor de bevrijdende 1-0. Nog voor de pauze kwam sv Lelystad'67 echter nog, eigenlijk wel terecht, terug tot 1-1 via Martijn Bos.

In de tweede helft bleef het moeizaam voor Veensche Boys, maar ze hadden het geluk dat de gasten weinig doelgericht waren. Een kwartier voor tijd was Danny Brouwer weer belangrijk, want zijn bekeken voorzet werd door topscoorder Yannick Bouw ingekopt: 2-1. Het laatste kwartier was het nog hangen en wurgen maar de overwinning bleef staan. Bouw, die heeft aangegeven dat hij volgend seizoen bij vv Eemdijk gaat spelen, werd daarmee de matchwinner.

Zaterdag is er sprake van een echte topper in de tweede klasse, want dan gaat Veensche Boys op bezoek bij de grootste concurrent Scherpenzeel. Dan zal het veldspel wel beter moeten, want de koppositie willen de Veenders absoluut in handen houden.