Veensche Boys houdt Lelystad'67 op 0-0

NIJKERKERVEEN Het inhaalduel van Veensche Boys bij Lelystad'67 leverde meer problemen op dan op basis van het verleden mocht worden verwacht. De Boys hadden veel moeite met de polderploeg en mochten achteraf het meest tevreden zijn met het doelpuntloze gelijkspel,

 

Het was absoluut niet de beste wedstrijd van Veensche Boys in Lelystad. Op het door de regen zware grasveld kwam Lelystad'67 aanmerkelijk beter uit de verf. De defensie van Veensche Boys stond echter goed en de spaarzame kansen die Lelystad kreeg, werden alsnog gepareerd.

 

De koploper uit de tweede klasse kon ook in het tweede bedrijf het duel meer naar zijn hand zetten en kwam vaker voor het doiel van de thuisploeg. Menno van der Wouden was het dichtst bij een treffer, maar een doelpunt én zelfs winst voor Veensche Boys was wat teveel geweest.

 

De 0-0 was wellicht het hoogst haalbare zaterdag, maar daarmee staat Veensche Boys wel weer bovenaan in de tweede klasse. Een winstpartij op eigen veld tegen VVOP komende zaterdag betekent daarmee dat Veensche Boys de eerste periodetitel kan binnenslepen. Dat is het voornaamste doel, want dan is de nacompetitie al zeker, al droomt Nijkerkerveen aan het eind van de competitie op meer.