• Kees van den Heuvel

Veensche Boys heeft de wind eindelijk weer mee

NIJKERKERVEEN Na drie nederlagen op rij stak Veensche Boys zaterdag eindelijk weer eens de drie punten in de tas. In barre omstandigheden profiteerden de Boys beter van de wind dan sv Lopik en wonnen ze met 0-1.

Rob Schoon

,,Ik geloof niet dat ik ooit onder dit soort omstandigheden een wedstrijd heb gespeeld", kijkt Danny Brouwer terug. ,,Maar achteraf zijn we blij dat we hebben gespeeld, want de overwinning voelde goed. Niet qua spel, maar zeker op strijd hebben we gedaan wat we konden en met een prima resultaat."

UNICUM Voor Brouwer en zijn teamgenoten waren de afgelopen wedstrijden een kwelling, die ze graag wilden afsluiten. ,,In al die jaren bij Veensche Boys heb ik nog nooit drie wedstrijden achter elkaar verloren, dus je begrijpt dat we extra gebrand waren op herstel. De weersomstandigheden werkten niet echt mee overigens."

Met heel veel wind en daarnaast veel regen was er van een goede pot voetbal nauwelijks sprake. ,,Naarmate de eerste helft vorderde, werd het grasveld steeds moeilijker bespeelbaar. We hadden de wind in de eerste helft echter mee en uit een corner kon in de 0-1 binnenkoppen. Daarnaast hadden we nog wel een aantal kansen, maar het bleef bij die ene treffer, dus een kleine marge voor de tweede helft."

GESTAAKT Vanwege de omstandigheden werd het duel voor een korte periode gestaakt. ,,Lopik wilde echter heel graag doorspelen, omdat zij in de tweede helft de wind mee zouden hebben. Omdat het droger werd, besloot de scheidsrechter het duel daarom toch uit te spelen. We kwamen niet veel uit de verdediging, want de bal waaide steeds weer terug, maar gelukkig kregen we geen treffer tegen. We hebben keihard gevochten om te winnen en dus was de opluchting groot toen dat lukte."

Een matige periode werd zo afgesloten met een 0-1 overwinning. ,,We missen op het moment nogal wat spelers, waaronder Ivo te Velthuis, Niels Buitenhuis en Alwin van Domselaar met blessures en daarnaast was Edwin van der Molen geschorst. Dan lever je kwaliteit en routine in en daar hebben we de laatste weken problemen door gekend. De komende weken verwachten we weer terug te komen en dat is nodig ook."

NACOMPETITIE Het halen de nacompetitie is het doel en dat wordt een zware opgave. ,,Door de blessures zit het niet mee. We begonnen goed onder Eddy Hof, maar daarna ging het matig. Echt verder bouwen lukt momenteel niet met zoveel blessures, dus deze winst is zeker een opsteker. Strijden tot het einde en als de ploegen boven ons meewerken door punten te verspelen, moeten we zelf profiteren."

Van promotie durft Brouwer echter nog niet te dromen. ,,Dat is wel erg ver weg, maar zolang het mogelijk is, mag je het niet opgeven. Als we de wind een beetje mee krijgen, zoals zaterdag, doen we zeker nog mee."