• Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel

Veensche Boys en De Bilt komen laat tot scoren

NIJKERKVEEN Lang moest erop worden gewacht, maar uiteindelijk vielen de goals tijdens de competitiewedstrijd Veensche Boys - De Bilt in de voorlaatste minuut. De Bilt kwam aanvankelijk op voorsprong, maar had nauwelijks tijd om te juichen, want luttele seconden na de goal van Tom Karst viel de tegentreffer aan de andere kant. Het was niemand minder dan good old Bart van Tiggelen, geplukt uit het tweede team van Veensche Boys, die de 1-1 vanaf zijn pantoffel deed vertrekken waarop de eindstand was opgemaakt.

Met dit resultaat, een gelijkspel, schieten beide teams weinig op. Veensche Boys zal een wonder moeten verrichten om vierde te worden in de competitie en nummer 2 De Bilt is nog verder op achterstand gekomen van de vermoedelijke kampioen DHSC dat zaterdag dik won van Nieuwland. De Bilt heeft reeds genoegen genomen met een plek in de nacompetitie en wil deze zo

ongeschonden mogelijk bereiken, zonder schorsingen en blessures.

Wie van de tegenstander evenwel een gezapig spel verwachtte, kwam bedrogen uit. De Bilt dicteerde aanvankelijk het spelbeeld en Veensche Boys leek nog altijd de misere tegen CSW niet te hebben overwonnen. Geleidelijk aan kreeg Veensche Boys het heft in handen en ontstonden enkele mogelijkheden, waaronderschotkansen voor Stefan Fredriksen, Yannick Bouw en Michael Dingsdag.

In de tweede helft werd het spel van Veensche Boys allengs beter. Zeker na in het inbrengen van Bart van Tiggelen en Rody Buitenhuis kwam er meer dynamiek in het veld. Bijna wist Bart van Tiggelen al te scoren (met in de rebound Yannick Bouw). Het duurde echter tot in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd dat Van Tiggelen daadwerkelijk kon scoren. Met lange ballen werd daarop nog meer druk gezet, onder meer via een goed ingevallen Tom van Donselaar, maar uiteindelijk nam iedereen genoegen met de puntendeling. Veensche Boys speelt pas over twee weken haar volgende wedstrijd.