• Danny Brouwer scoorde zaterdag tweemaal en had daarmee een belangrijk aandeel in de 3-0 winst op Renswoude

    Kees van den Heuvel

Veensche Boys blijft winnen

NIJKERKERVEEN Het duel tegen Renswoude werd zaterdag met 3-0 gewonnen. De komende weken moet Veensche Boys echter aan de bak om als koploper de winterstop in te gaan, volgens Danny Brouwer. ,,Als we als team goed presteren, zijn er weinig ploegen die ons tegen kunnen houden."

Rob Schoon

 

De spits van Veensche Boys vindt de eenheid één van de grootste kwaliteiten van het huidige Veensche Boys. ,,We hebben geen spelers die een duel in hun eentje kunnen beslissen. Maar we vormen wel een eenheid en dus zijn we moeilijk te verslaan. We moeten echter elke week alles geven, want anders komen we in problemen."

 

SIMPELE WINST Tegen Renswoude, de hekkensluiter uit de tweede klasse, was Veensche Boys vrijwel het gehele duel duidelijk beter. ,,Dat mag je verwachten als je bovenaan staat, maar vaak zie je dan toch gemakzucht. We kunnen beter dan zaterdag, maar nu was het genoeg om dit duel te winnen." 

 

De ban werd na een half uur gebroken door Danny Brouwer zelf. ,,Het was even geleden dat ik had gescoord en als spits geeft het dan toch iets extra's als het weer een keer lukt." Renswoude was vooral naar Nijkerkerveen gekomen om niet te verliezen en verdedigde fanatiek en loerde op de counter.

 

GOEDE ORGANISATIE ,,We waren beter en veelvuldig in balbezit, maar pas in de tweede helft gebruikten we de ruimte beter. Verdedigend hebben we overigens niets weggegeven en de spreekwoordelijke nul is daarvoor zeker een beloning." Via een benutte strafschop van Brouwer werd het 2-0 en het slotakkoord was van Brian Duijst. ,,3-0 is een prima overwinning, maar de komende duels gaat het het er echt om."

 

Het vasthouden van de koppositie is na het winnen van de eerste periodetitel het doel van Veensche Boys. ,,Zaterdag moeten we naar Valleivogels en een week later komt de huidige nummer twee Blauw Geel'55 op bezoek. Dat worden spannende potjes en dan moeten we laten zien dat we willen winnen."

 

HELEMAAL FIT Niet alleen voor Veensche Boys, maar ook voor Danny Brouwer verloopt het seizoen tot nu toe voorspoedig. ,,Eigenlijk ben ik dit seizoen voor het eerst sinds jaren helemaal fit. Vorig seizoen heb ik na een knieblessure al regelmatig gespeeld, maar ik voel me nu beter en fitter. Dat is een heerlijk gevoel."

 

De koerswijziging van Veensche Boys richting spelers uit de nabije omgeving werpt zijn vruchten af volgens Brouwer. ,,We hebben gewoon een hecht team, zelfs buiten de lijnen. Geen spelers met rare fratsen of eenlingen, maar allemaal bezig met het doel om als team goed te presteren."

 

DIPJES OPVANGEN Het gaat nu voorspoedig, maar tegenslagen liggen altijd op de loer. ,,Als we te maken krijgen met een terugval, verwacht ik dat we daar snel uitkomen. We blijven realistisch en kijken niet te ver vooruit. Het eerste doel is nu het handhaven van de koppositie tot aan de winterstop."