• Danny Brouwer kijkt toe hoe Bas van de Grootevheen zijn tegenstander passeert

    Kees van den Heuvel

Veensche Boys én Danny Brouwer doen weer mee

NIJKERKERVEEN Veensche Boys blijft dit seizoen verbazen. Na een matige start doet de ploeg uit Nijkerkerveen weer mee om de prijzen. Na de winst van 4-1 tegen Nieuwland is het winnen van de tweede periodetitel het eerste doel.

Rob Schoon

 

Niet alleen het team doet weer mee, maar ook spits Danny Brouwer heeft langdurig blessureleed achter zich gelaten. ,,Ik ben al een tijdje fit en de vorm begint steeds meer terug te komen. Sinds Kevin Hols geblesseerd is, speel ik al enkele weken in de basis. En dat voelt heel goed."

 

STERKE START Op voorhand leek de wedstrijd tegen Nieuwland geen grote opgave, want de ploeg uit Amersfoort staat onderaan. ,,Toch moet je dan oppassen. Eerder dit seizoen verloren we in Amersfoort, dus naast scherpte was er sprake van revanchegevoelens. En dat pakten we goed op, we hebben ons niet laten verrassen."

Binnen een kwartier nam Veensche Boys afstand van Nieuwland door treffers van Yannick Bouw en Jan Struijk. ,,De start was heerlijk en lukte goed. Toen Nieuwland echter uit het niets scoorde, moesten we het wel even verwerken." De treffer van Johan Gelderblom betekende dat Veensche Boys het even moeilijk had en het spelpeil daalde.

 

OVERWICHT In de tweede helft herstelde Veensche Boys zich en er volgden genoeg kansen om het duel te beslssen. ,,De derde treffer liet wel lang op zich wachten, maar zeker toen een speler van Nieuwland rood kreeg, kwam er steeds meer ruimte." Menno van der Woude profiteerde uiteindelijk met de 3-1.

Danny Brouwer zelf bracht de eindstand op 4-1 uit een voorzet van Stefan Fredriksen. ,,De winst is het belangrijkste, maar als spits is het lekker dat je een goaltje meepikt. Dan is het gevoel nog beter."

TWEEDE PERIODE De vreugde werd nog groter toen bleek dat De Bilt, koploper in de tweede periode, punten had verspeeld. ,,Ja prima, nu hebben we een achterstand van één punt met nog twee duels te gaan. Die periodetitel willen we heel graag winnen, dus dat is het eerste doel."

Na de slechte start van de competitie lijkt het kampioenschap onhaalbaar. ,,Zo reëel moet je wel zijn, lijkt me. DHSC gaat niet zoveel punten meer verspelen, dan hadden we ze vorige week moeten verslaan. Plaats twee is dan een meer haalbaar doel, dan speel je sowieso nacompetitie."

 

IN DE SPITS De opgaande lijn wil Danny Brouwer met Veensche Boys vasthouden en het liefst als basisspeler. ,,Het is logisch dat iedereen wil spelen, dus ik ook. Als iedereen fit is, hebben we echter een brede selectie en dus moet je elke week hard knokken om basisspeler te worden en te lijven."

Zaterdag tegen De Meern moet de volgende stap worden gezet richting de periodetitel. ,,Wij moeten onze duels winnen en dan maar afwachten wat De Bilt doet. Dat gevoel leeft sterk in de groep. En als ik daar met één of meer doelpunten aan kan bijdragen, is het extra mooi."