• Wie anders dan Kees van den Heuvel maakte deze foto van Stefan Fredriksen in actie.

    Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel

Veensche Boy te laconiek met Amstelveen

NIJKERKERVEEN Veensche Boys heeft met pijn en moeite een punt overgehouden aan het duel tegen Amstelveen Heemraad. De enige goal namens de ploeg van coach Richard van Vliet werd benut door Kevin Hols. Amstelveen Heemraad miste een strafschop, maar kwam alsnog een paar minuten voor tijd met een kanonskogel van aanvoerder Maarten Zwaan langszij (1-1).

Kees van den Heuvel

Veensche Boys begon met een veel te slappe instelling aan de wedstrijd. Er waren heus wel kansen voor Veensche Boys, maar de doelpogingen vanuit vooral standaardsituatie misten iedere richting. Vooral de hoekschoppen van Jan Struijk werden niet op maat genomen, waardoor de meegelopen inkoppers vrijwel werkloos moesten toekijken.

Anderzijds mag Veensche Boys haar doelman Jasper van Leeuwen een schouderklopje geven. Wanneer Amstelveen Heemraad op de goal van Veensche Boys schoot, hield Van Leeuwen het doelgebied op fabuleuze wijze schoon. Pas na rust kwam er meer schwung in het spelbeeld.

NIEUW ELAN Veensche Boys begon slordig en leek te worden overlopen door Amstelveen, maar invaller Rody Buitenhuis gaf nieuw elan aan de ploeg. Hij plaatste een wonderschone pass richting spits Kevin Hols en die moet je geen kans geven in het zestienmetergebied. De bal viel met een curve in de goal. Direct daarna mocht Hols het veld ruimen voor Danny Brouwer. Ook Bas van de Grootevheen verliet het veld voor Michael Dingsdag.

LAT Twee minuten na de goal van Hols kon Amstelveen weer langszij komen nadat Alwin van Domselaar Mike van der Steenhoven had neergehaald. Dit 19-jarige talent was sowieso de ster van de wedstrijd. Maarten Zwaan schoot de bal niettemin over bij het nemen van de penalty. Ook spatte een vrije trap van Amstelveen uiteen op de lat van Veensche Boys. Stefan Fredriksen kreeg vervolgens een kans om vrij in te schieten en Veensche Boys veilig te stellen. Die bal werd gepareerd door de keeper van Amstelveen.

ROOD Een rode kaart na een overtreding op Jan Struijk en het feit dat trainer De Haan van het veld werd gestuurd, deed de druk op de club uit Nijkerkerveen nog meer verzachten, maar dat bleek schijn. Amstelveen werd eigenlijk alsmaar sterker. Een paar minuten voor tijd was een kanonskogel van aanvoerder Maarten Zwaan onhoudbaar voor keeper Jasper van Leeuwen.

Dat was ook gelijk de eindstand, hoewel Veensche Boys in de vijf minuten blessuretijd nog tal van kansen creëerde. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter waren er helaas nog enkele vervelende schermutselingen die de grenzen van fatsoen danig overschreden. Mensen van de thuisclub belaagden de scheidsrechter waardoor er nog een gele en twee rode kaarten werden uitgedeeld aan de thuisclub. Spelers en begeleiding van Veensche Boys hadden geen aandeel in dit opstootje.