• Met twee treffers was Guus Verhoef (rechts) de gevierde man bij Veensche Boys.

    Kees van den Heuvel

Veenders kansrijk voor plaats in nacompetitie

NIJKERK Veensche Boys behaalde zaterdag bij Unicum de derde overwinning op een rij. De 1-2 levert niet alleen drie punten, maar ook is de kans op het bereiken van de nacompetitie hiermee vergroot.

Rob Schoon

 

,,Het is een bijzonder seizoen", stelt trainer Jan Jaap Kooistra. ,,Enkele weken gelden verloren we driemaal op rij en was er degradatiegevaar. Nu winnen we drie keer op rij en doen we weer volop mee. En het gaat goed momenteel, dus waarom zouden we de nacompetitie niet halen en alsnog promoveren?"

 

DUEL GECONTROLEERD Het duel in Lelystad tegen Unicum was minder lastig dan de ranglijst voorspelde. ,,In de thuiswedstrijd tegen Unicum vond ik ons al beter voetballen en dat was zaterdag weer zo. We hadden alleen meer moeten scoren om het onszelf makkelijker te maken."

Guus Verhoef, die vorige week aangaf na dit seizoen te vertrekken, liet weer eens zien dat hij van grote waarde is voor Veensche Boys. Met twee treffers zette hij Veensche Boys op het winnende spoor. ,,Mooie treffers, maar helaas gevolgd door wat onachtzaamheid en daar proiteerde Unicum direct van met de 1-2."

 

KENMERKEND Die tegentreffer is voor Kooistra toch kenmerkend voor dit seizoen. ,,We scoren vrij makkelijk, maar we incasseren gewoon teveel goals tegen. Daar werken we continu aan, maar toch gebeurt het zaterdag weer. De focus lijkt soms wat weg en onze tegenstanders straffen dat vaak af."

Kooistra is echter overtuigd van de kwaliteiten van zijn team: ,,Er wordt momenteel scherp en goed getraind met een grote groep spelers. Dat zie je in wedstrijden terug en nu is het zaak om dat de komende weken vast te houden, zodat het een mooi slot van de competitie wordt."

DERDE PLAATS Het voornaamste doel in de laatste twee duels tegen Zeewolde en Hierden is het bereiken van de derde plaats. ,,We staan slechts één punt achter op Hierden, die op de slotdag op bezoek komen. Wij moeten de lijn voortzetten met twee overwinningen en dan worden we gewoon derde. Met als beloning een plaats in de nacompetitie."

Kooistra beseft echter ook dat dit niet heel eenvoudig zal zijn. ,,Zeewolde strijdt nog om degradatie te ontlopen en det het de laatste weken goed. En Hierden zal de derde plaats willen behouden. Spannende duels dus, maar we zullen het zelf moeten doen."

 

MOOI AFSCHEID De nacompetitie bereiken is voor Kooistra een extra stimulans. ,,Na dit seizoen vertrek ik bij Veensche Boys en ik wil dit goed afsluiten. Het mooiste afscheid is dan natuurlijk promotie naar de eerste klasse via de nacompetitie."

Het vervolg van zijn trainersloopbaan is nog ongewis. ,,De meeste verenigingen zijn voorzien van een hoofdtrainer voor het volgende seizoen, dus wat ik ga doen is nog onzeker. Maar ik ga vast niet thuiszitten, er komt vast weer een mooie uitdaging."