• Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel

Ultieme revanche voor Veensche Boys

NIJKERKERVEEN Het duel Veensche Boys - Terschuurse Boys is zaterdag 23 januari in het voordeel beslist van de thuisploeg. In een zeer aantrekkelijke derby werd het 4-2, waarvan de laatste twee doelpunten in blessuretijd vielen. Daarmee was de uitnederlaag, een half jaar eerder, gewroken. Yannick Bouw maakte een hattrick.

Een luid vuurwerk was de beloning voor de verbeten strijd die Veensche Boys voerde tegen de aartsrivaal van enkele kilometers verderop. Alles bij de ploeg uit Nijkerkerveen was gericht op revanche voor de verliespartij in Terschuur, een half jaar eerder. Veensche Boys leek vooral zijn achterhoede goed in het gareel te hebben en zorgde ervoor dat Terschuur geen kans kreeg om door de linies te breken. De eerste kans was voor Veensche Boys met een prachtige bal van uitblinker Guus Verhoef. Daarna was het Bas van de Grootevheen die zijn inzet niet beloond zag worden: zijn goal werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

De goal viel uiteindelijk aan de andere kant. Het was Nicky Bouw die zijn tegenstander licht aanraakte en dat was voor scheidsrechter Lechert reden om de bal op de stip te leggen. Hans van Essen verzilverde daarop de penalty. Eindelijk kwam er meer leven in het spel en dat was niet alleen van de zijde van Veensche Boys. Terschuur begon steeds gevaarlijker te worden en diverse keren was het knap gevaarlijk voor de goal van Wessel Kroon. Toch was het Veensche Boys die voor rust de stand op 1-1 bracht. Ferdi van Pol lukte het niet om een frommelbal in het net te schieten, maar Yannick Bouw maakte het werk wel af met een puntertje. Op slag van rust had Ferdi van de Pol de bal nog over keeper William Liefting kunnen wippen, maar in plaats daarvan omspeelde hij hem en dat ging faliekant mis.

In het eerste kwartier van de tweede helft was het Terschuurse Boys dat de lakens uitdeelde. In de omschakeling waren ze ijzersterk en hadden het betere van het spel. Na een minuut of tien had dit pressiespel resultaat. Roy van de Veen raakte de bal, in een vallende beweging, perfect op zijn pantoffel in de rechterhoek. Doelman Wessel Kroon kon de bal niet meer keren. Veensche Boys kreeg weer grip op de wedstrijd toen de krachten van Terschuurse Boys leken af te nemen en de tegenaanval kon beginnen. Bas van de Grootevheen tikte de bal naar Yannick Bouw en die schoot zijn tweede erin. Een tweede tegenslag voor Terschuur was het uitvallen van keeper William Liefting. Hij werd vervangen door Sascha Barendsen.

Tien minuten voor tijd kon Yannick Bouw de winnende goal voor zijn rekening nemen, maar een voorzet van Guus Verhoef op Yannick ging langszij, ook al stond Yannick op een paar decimeter helemaal vrij voor de goal. Zijn fout kon hij alsnog goedmaken toen Yannick achter zijn standbeen langs alsnog de derde goal maakte. Ver in blessuretijd was het warempel Willem Olde Meule die tot zijn eigen verbazing de bal kreeg aangespeeld op het middenveld en met zijn aatste adem helemaal vrij kon doorlopen. De bal schampte nog de keeper, maar de bal stuiterde alsnog in de goal. Veensche Boys is met deze zege opgeschoven naar de vijfde plaats in de competitie.