• Zaterdag werd het inhaalduel met Scherpenzeel overtuigend met 3-0 gewonnen door NSC.

    Aalt Guliker

Titelstrijd op de NSC Burcht

NIJKERK Zaterdag staat de NSC Burcht in het teken van de belangrijke wedstrijd tussen NSC en Bennekom. Beide ploegen zijn in een felle strijd verwikkeld om de titel in de eerste klasse. NSC heeft twee punten voorsprong en dat is met nog drie wedstrijden te spelen een kleine marge.

Rob Schoon

,,De druk van het moeten winnen zal dus vooral bij Bennekom liggen", kijkt assistent-trainer Theo Vedder vooruit. ,,Niet dat wij gaan spelen om niet te verliezen, maar het geeft wel wat rust. De druk voor beide ploegen is groot, omdat we allebei kampioen willen worden, maar wij staan op pole position."

EXTRA STEUN Vedder merkt op dat het goede seizoen van NSC binnen de vereniging voor een enorm positieve sfeer zorgt. ,,Ik denk dat het eigenlijk voor elke vereniging geldt waar het goed gaat. Dan hoor je toch minder kritiek en leeft iedereen nog net even iets meer mee. Ik verwacht dus zaterdag zeker nog meer supporters dan gebruikelijk voor dit belangrijke duel. Dat is mooi, want we kunnen elke steun goed gebruiken."

Over de vorm van NSC maakt Theo Vedder zich weinig tot geen zorgen. ,,Wij zijn er klaar voor om dit mogelijk beslissende treffen aan te gaan. Het blijft afwachten wat de extra druk voor de spelers gaat betekenen, maar ik heb er vertrouwen in dat de jongens dat prima kunnen plaatsen. Aan de andere kant geldt die extra druk voor de spelers van Bennekom wellicht nog meer."

GOEDE ZAKEN Het inhaalduel van afgelopen zaterdag tegen Scherpenzeel was belangrijk voor NSC, want de ploeg stond één punt achter Bennekom. ,,Ik kan niet anders zeggen dan dat de spelers het fantastisch hebben opgepakt. Tegenstander Scherpenzeel werd meteen onder druk gezet en dat resulteerde voor rust al in een 2-0 voorsprong via Yannick Cornelisz en Yordi Grovenstein. Na de pauze probeerden zij het nog wel, maar de 3-0 van Redouan Hazzat was de beslissing en dus een verdiende overwinning."

De winst betekende dat NSC nu koploper is, een plaats waar ze het grootste gedeelte van het seizoen al staan. ,,Je merkt aan de ploeg dat ze graag willen promoveren en ik denk dat we met deze ploeg niet misstaan in de Hoofdklasse. Daarbij komt er het volgende seizoen extra kwaliteit, jeugdig elan en routine bij, dus wat mij betreft zijn we er klaar voor. Maar ja, het moet wel eerst gebeuren."

SPANNENDE STRIJD Het komende duel tegen Bennekom kan beslissend zijn in de titelstrijd, aldus Vedder. ,,Dan is de voorsprong vijf punten met nog twee duels te gaan. Dan mag het eigenlijk niet meer fout gaan." Het voetballende vermogen van NSC slaat Vedder iets hoger aan dan dat van Bennekom. ,,In ons vorige duel (eindstand 1-1) vond ik hen qua diepgang en beweeglijkheid in de aanval wel sterk. Daar zullen we ons tegen moeten wapenen, maar vooral zelf blijven combineren. Als dat lukt, komt het goed."