Tigo Renes en Erian Makartsjan naar het NK judo

NIJKERK Tigo Renes (-18 jaar) en Erian Makartsjan (-15 jaar) van Rebel hebben zich weten te plaatsten voor het Nederlands kampioenschap.

Erian werd op het districtskampioenschap de eerste partij vrijgeloot. De kwartfinale wist hij te winnen met een mooie ippon waardoor hij naar de halve finale mocht. Ook de halve finale wist Erian te winnen met een yuko. De finale was een spannende partij waar Erian tegen een houdgreep op liep. Een mooie tweede plaats dus.

Tigo wist de eerste partij met een ippon te winnen. Het gevecht in de kwartfinale was een spannend gevecht die Tigo uiteindelijk wist te winnen met een wazari. De halve finale werd helaas verloren van de uiteindelijke kampioen, maar Tigo wist zich te herpakken en uiteindelijk de wedstrijd om de derde plaats te domineren.

TOERNOOI UTRECHT Tijdens het Utrechts Judo toernooi, mochten de judoka's van Rebel ook weer de mat op. In verschillende poules en gewichtsklassen kwamen ze in actie. Mattias van Hamersveld wist met topjudo het hoogst op het podium te komen. Gijs Fränzel en Alex Smit hebben goed gestreden en zijn op de derde plek geëindigd. Thomas Janssen staat normaal gesproken ook vaak op het podium, maar moest helaas geblesseerd naar huis. Sam Hendriksen en Cisca Walet hebben ook goed gestreden, maar helaas net naast het podium geëindigd. Jerrel Haak kwam deze dag ook weer in actie en dit leverde hem een derde plaats op. Elena Renes heeft twee wedstrijden gewonnen, maar had net niet genoeg punten voor een plek op het podium. Erian Makartsjan, wie zich al heeft geplaatst voor het NK, liet vandaag ook zijn kwaliteiten zien en werd eerste.