• (Archieffoto).

    Ton Smilde

Therese Klompenhouwer verslaat ex-winnaar op NK driebanden

NIJKERK De Nijkerkse Therese Klompenhouwer, de enige dame tussen vijftien mannen op de Kling Masters van donderdag 10 tot en met zondag 13 januari in Berlicum, versloeg gisteren Jean Paul de Bruijn met een opvallend hoge score: 40-18 in 23 beurten. Dat meldt de KNBB op haar website.

,,Het is nog nooit echt mijn toernooi geweest, maar nu heb ik echt zin om te schitteren", zei de wereldkampioene en nummer één bij de dames na afloop, die niet eens een perfecte voorbereiding had gehad. ,,Ik voelde me niet topfit, want ik ben een paar dagen ziek geweest. Dat is geen ideale voorbereiding, maar daardoor was ik wel uitgerust. We zijn allebei niet goed gestart in de partij (11-11 in 11 beurten), maar ik ging in het tweede deel goed spelen met een paar mooie series."

MASTERS De zestien spelers voor de Kling Masters, van donderdag 10 tot en met zondag 13 januari in Berlicum, zijn de spelers die zich via de vier Grand Prix toernooien van 2018 hebben geplaatst voor de eindronde. Dick Jaspers verdedigt zijn titel, die hij vorig jaar haalde in de finale tegen Harrie van de Ven. De Kling Masters gaan van start met vier poules van vier spelers, daarna volgen de knock-outs met acht, vier en tenslotte de finale op zondagmiddag om 15.00 uur.