• HKC wint uit tegen VEO

Telstar wint in doelpuntarm duel

HOEVELAKEN In een wedstrijd waarin beide verdedigingen overheersten, heeft Telstar een snelle 6-2 voorsprong de gehele wedstrijd weten te verdedigen. Na een 7-5 ruststand werd medekoploper Pernix op afstand gehouden en het verschil behouden. Eindstand 11-9.

Op een zonovergoten Sportpark Middelaar begon de thuisploeg sterk. De openingstreffer viel binnen de minuut en in de daaropvolgende fase wist Telstar over verschillende schijven de voorsprong uit te bouwen naar een 6-2 voorsprong. Verdedigend stond het als een huis, maar aanvallend begon het te haperen. Dit gaf Pernix de gelegenheid om het verschil terug te brengen naar twee doelpunten. Beide ploegen scoorden nog eenmaal, waarna gerust werd bij een 7-5 stand.

In de tweede helft ging het publiek er nog eens goed voor zitten. Het zag een duel tussen twee fysieke ploegen, die elkaar maar mondjesmaat kansen toestond. Na een kleine tien minuten scoorden de gasten uit Leiden vanaf de strafworpstip de aansluitingstreffer, waarna aan de andere kant eenzelfde kans werd gemist. Even later werd van afstand dan toch het verschil weer op twee gebracht. Pernix kroop dichterbij tot 10-9, maar het was aanvoerder Wilbert van Dijk die in de slotminuten vrij mocht aanleggen voor de 11-9. Die kans benutte hij uitstekend en daarmee was het duel gespeeld. Kort daarna floot de goed leidende scheidsrechter af en mocht Telstar twee belangrijke punten bijschrijven tegen een lastige tegenstander.

Komende dinsdag wordt het restant van de wedstrijd tegen Victum uitgespeeld. Aan Telstar de taak om de 7-8 voorsprong te verdedigen en uit te bouwen. Wordt dit met succes gedaan, dan gaat de equipe van Ronald Anbeek als 'Herbstmeister' de zaal in.