• Foto Rinus van Denderen

Stichting Jeugd- en Jongerenwerk biedt sportopleiding aan

NIJKERK De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk in de gemeente Nijkerk biedt in samenwerking met Recreators Sportteam inwoners vanaf 16 jaar een unieke sportopleiding aan: Leider Sportieve Recreatie, niveau 2.

Deze opleiding leidt de deelnemers op tot lesgevers en -geefsters in de recreatieve sport. Daarnaast levert het een officieel erkend diploma op. Met dit diploma kunnen zijz als gediplomeerde sport- en spelleider activiteiten begeleiden bij bijvoorbeeld sportvereniging, scouting, jongerenwerk of werkzaam zijn op vakantiecentra als gediplomeerde lid van het animatieteam. De cursus duurt circa twaalf weken en wordt afgesloten met een officieel praktijkexamen. Tijdens de cursus kan de praktijkstage worden uitgevoerd bij één van de jongerencentra.

Vanuit de jongerencentra Chill Out en Blits worden de deelnemers bij hun (huiswerk)opdrachten en stages begeleid. Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde: technisch leren les- en leiding geven, eerste hulp bij sportongelukken (EHBSO), assisteren bij een sport- of spelactiviteit, lesgeven in de sportzaal, sport- en spelrepertoire opbouwen.

De opleiding kost 100 euro, dat terug wordt gegeven als een deelnemer het diploma behaalt. Er worden twee informatiebijeenkomsten hierover gehouden. In Blits Hoevelaken op dinsdag 6 juni om 19.00 uur en in de Chill Out Nijkerk op woensdag 7 juni om 19.00 uur.

De cursus begint in de derde week van juni. Voor vragen: Maarten van Bergen (docent van de cursus), tel. 06-55167035.