Sterke start Sparta Nijkerk

NIJKERK Sparta Nijkerk is de competitie zaterdag op eigen veld sterk gestart. Promovendus Zuidvogels werd met 4-1 verslagen en de Nijkerkers gaven de goede voorbereiding een passend vervolg.

 

Na een aftastend begin volgde een half uur waar de Spartanen efficiënt waren en HSV Zuidvogels alleen achter de feiten aanliep. Jorrit Fiegen zorgde uit een hoekschop voor de 1-0, waarna Jesse Buitenhuis na een half uur de score verdubbelde. Het werd zelfs 3-0 bij rust, omdat Donny van der Wal kon scoren na een goede voorbereidende actie van Buitenhuis.

 

Na de thee begonnen de Nijkerkers aanvankelijk wat (te) rustig en Zuidvogels werd wat gevaarlijker. Dat leidde tot de 3-1 van Ricardo Tat, maar verder liet Sparta Nijkerk het niet komen. Het tempo ging weer omhoog en het overwicht keerde terug. De 4-1 van Jesee Buitenhuis was een fraaie treffer, na een mooie combinatie met de ingevallen Mohammed Dinc.

 

Een duidelijke en verdiende overwinning voor Sparta Nijkerk dat zelfs de koppositie pakte. Daar zullen weinig Spartanen bezwaar tegen hebben en het team zal die positie ook wel willen behouden.