• Aanvoerder Stan Onland van Sparta Nijkerk JO19-1 kijkt uit naar de strijd om de Covebo cup.

    Lodewijk Schoon

Sterke ploegen op JO19-1 toernooi Sparta Nijkerk

NIJKERK Zowel de organisatie als de spelers van Sparta Nijkerk JO19-1 kijken uit naar de strijd om de Covebo Cup. Op zaterdag 12 januari vanaf 11.00 uur is De Ebbenhorst het strijdtoneel met een sterk deelnemersveld. ,,Voor ons is het een mooie uitdaging en we kunnen kijken waar we staan ten opzichte van andere ploegen", aldus Stan Onland.

Rob Schoon

De aanvoerder van Sparta Nijkerk JO19-1 heeft er zin in na een korte winterstop. ,,Het is weer de eerste keer dat we wedstrijden spelen en dan meteen tegen sterke ploegen als AFC Amsterdam, BFC Bussum en UDI'19 uit Uden. Niet alleen een sportieve uitdaging voor ons, maar ook voor de organisatie want het is de eerste editie van dit toernooi voor de JO19-1 bij Sparta Nijkerk."

Naast de reeds genoemde ploegen spelen de JO19-1 teams van IJsselmeervogels (Bunschoten-Spakenburg), DVS'33 (Ermelo), De Treffers (Groesbeek) en Victoria (Loosdrecht) in de tweede poule om zich te plaatsen voor de kruisfinales. ,,Ik verwacht veel leuke wedstrijden, want iedereen wil toch laten zien wat ze kunnen. Naast de deelnemende verenigingen zal het me niet verbazen als ook andere verenigingen een kijkje komen nemen."

LAATSTE JAAR Onland zit zelf in zijn laatste jaar als junior en maakt volgend seizoen de overstap naar de senioren. ,,Ik hoop dat ik me bij mijn eigen vereniging Sparta Nijkerk verder kan ontwikkelen. Natuurlijk wil je dan het liefst naar de A-selectie, maar het is nog afwachten of dat lukt. Voorlopig richt ik me vooral op dit seizoen, waarbij we met Sparta Nijkerk JO19-1 goed meedraaien in de vierde divisie. Als je dan promotie als doelstelling hebt, is dit toernooi met wedstrijden tegen ploegen uit de derde en tweede divisie wel een mooi ijkpunt van waar we staan."

Een overduidelijke favoriet voor de winst van de Covebo Cup heeft Onland niet. ,,Op papier verwacht je de teams uit de tweede divisie, zoals IJsselmeervogels, De Treffers en AFC Amsterdam. Maar DVS'33 en UDI'19 doen het bijvoorbeeld goed in de derde divisie en wijzelf in de vierde divisie. BFC en Victoria zijn denk ik toch outsiders. Als organiserende vereniging wil je toch altijd wel wat extra's brengen, dus wie weet. Net als mijn teamgenoten kijk ik sowieso uit naar het toernooi, dus aan inzet en motivatie is geen gebrek."

VEEL AANDACHT De organisatie heeft alles goed voorbereid en alleen sneeuwval kan roet in het eten gooien. ,,Ik weet dat ze erg veel tijd en moeite in de voorbereiding hebben gestoken, zelfs inclusief onafhankelijke arbitrale trio's. En via de (social) media hebben ze er alles aan gedaan om zoveel mogelijk toeschouwers naar De Ebbenhorst te lokken. Ook voor hen hoop ik op een geslaagde editie."

De eerste poule wedstrijden beginnen zaterdag 12 januari om 11.00 uur en om 14.30 uur beginnen de kruisfinales. Het toernooi wordt qua voetbal om 15.30 uur afgesloten met de finale. ,,Hopelijk wordt het een mooie sportieve voetbaldag, zodat we erna tijdens de afterparty een leuk feestje kunnen bouwen."