• Sparta Nijkerk begint zaterdag aan de competitie met een thuisduel tegen het gepromoveerde Zuidvogels.

    Arjen Gerritsma/Graphic Sound

Start van (beker)competitie voor voetbalclubs

NIJKERK/NIJKERKERVEEN/HOEVELAKEN Voor Sparta Nijkerk en NSC staat komende zaterdag in het teken van de start van de competitie in de Hoofdklasse B. Veensche Boys en Hoevelaken starten ook, maar voor hen wacht eerst de bekercompetitie.

 

Rob Schoon

Na weken met trainingen en oefenduels gaat het zaterdag dus echt weer ergens om. De selecties zijn klaargestoomd om zoveel mogelijk punten te vergaren. De trainers kijken rijkhalzend uit naar deze start, want zij willen graag zien in hoeverre hun team klaar is voor het echte werk.

 

SPARTA NIJKERK Op de Ebbenhorst start de competitie voor Sparta Nijkerk zaterdag met het duel tegen promovendus Zuidvogels. De Spartanen hebben al twee bekerduels in de KNVB-beker succesvol afgerond en willen die positieve lijn doortrekken. De voorbereiding verliep vrij succesvol, maar dat zegt niet alles. ,,We hebben laten zien dat we goede duels kunnen spelen en de resultaten in de KNVB-beker geven vertrouwen", stelt Marco Roelofsen. 

 

Een groot deel van de selectie bleef intact, maar een aantal van de nieuwe spelers heeft duidelijk laten zien een meerwaarde te zijn voor de Spartanen. ,,We willen meedoen in de top vijf, dus dan is het goed om te zien dat nieuwe spelers zich goed manifesteren. En het is natuurlijk ook zo dat de bestaande spelers gegroeid zijn. We hebben genoeg kwaliteit in de selectie en het is te hopen dat dat eruit komt. Daar werken we met z'n allen hard aan en zaterdag is opnieuw een goede graadmeter. Een sterke competitiestart is veel waard, want dat geeft vertrouwen."

 

NSC Op de NSC-Burcht is veel veranderd deze zomer. Niet alleen trainer John Kamphuis is nieuw, maar ook de selectie onderging een forse verandering. ,,We hebben moeten bouwen met een sterk veranderde groep en ik ben absoluut tevreden over de voorbereiding. Deze jonge groep heeft laten zien dat er veel ambitie en voetbal in zit. Alleen DOVO en DHSC waren nog te sterk, maar in de overige duels hebben we prima resultaten weten te behalen."

 

Trainer Kamphuis weet echter als geen ander dat resultaten in de voorbereiding niet alles zeggen. ,,Dat mag duidelijk zijn, maar het geeft je wel het gevoel dat we op de goede weg zijn en dat de kwaliteit aanwezig is. Het uitduel tegen Urk is wel meteen een zware test. Zij hebben een groep die nagenoeg ongewijzigd is en zijn fysiek sterk. We spelen dus tegen een goed ingespeelde ploeg en moeten de strijd aangaan. Ik vertrouw echter op onze krachten. Handhaving is het eerste doel en dan zou een goed resultaat op Urk een mooie start zijn, dus dat gaan we nastreven."

 

VEENSCHE BOYS Richard van Vliet wil met zijn Veensche Boys de bekercompetitie aangrijpen om verder te groeien. ,,We willen er meteen staan, want voetballen doe je om te winnen. De beker vind ik net zo belangrijk als de competitie en dus willen we zaterdag in Woudenberg winnen. De kern van onze selectie is gebleven en rijper geworden en daarnaast hebben we enkele nieuwe jonge en gretige spelers erbij."

Met eerstelasser Woudenberg en de tweedeklassers VVZ'49 en SO Soest is doorgaan in de beker niet eenvoudig. ,,Makkelijk wordt het niet, maar we gaan er wel voor. Als je stappen wilt maken als team, en dat willen we, moet je elke wedstrijd ingaan om te winnen. Dat vertrouwen moeten we uitstralen en vertalen in goed spel en punten. Vorig seizoen hebben we wat dat betreft te vaak onnodig punten laten liggen. Als we dat verbeteren, kunnen we de volgende bekerronde halen én meedoen in de top van onze competitie."

 

HOEVELAKEN Op papier ziet de bekerpoule van derdeklasser Hoevelaken er met Excelsior Zetten, Lienden en Zeewolde (alle vierde klasse) er gunstig uit. Toch waakt trainer Harry Oussoren voor veel optimisme. ,,Natuurlijk is de volgende ronde haalbaar, maar dan moeten we wel alles geven. Excelsior Z zal zaterdag voor eigen publiek goed willen starten, dus we hebben volledige concentratie en inzet nodig."

 

De selectie van Hoevelaken kende weinig veranderingen, al zag Oussoren Ramon Geijtenbeek wegvallen met een ernstige blessure. ,,Ramon scoorde afgelopen seizoen makkelijk, dus hem missen we sowieso. Daarnaast missen we zaterdag nog drie spelers door schorsingen. Helemaal in de ideale opstelling kan ik dus niet starten, maar mijn vertrouwen in de spelers is groot."

 

,,Zaterdag gaan we een goede start van de bekercompetitie maken en verder werken aan de ontwikkeling van ons spel. De voorbereiding kende redelijke resultaten, maar dit is veel leuker. De strijd om de punten, dat is voor iedere trainer en sporter het mooiste dat er is."