• Gemeente Nijkerk

Sportkampioenen gehuldigd in Nijkerk

NIJKERK Samen met schaatstalent Sofie Bouw heeft wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh de Nederlands-, Europees- en Wereldkampioenen uit 2017 op feestelijke wijze gehuldigd tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nijkerk. „Wat zijn er weer fantastische prestaties geleverd op sportgebied. Van jong tot wat ouder en in zoveel verschillende sporten. Als wethouder ben ik echt trots dat jullie onze gemeente zo op de kaart zetten", aldus de wethouder sport.

De gemeente heeft zelf geen lijst van haar sportkampioenen. Om ervoor te zorgen dat iedereen die in aanmerking komt ook daadwerkelijk kon worden uitgenodigd voor de huldiging, is er een beroep gedaan op inwoners, familieleden en sportverenigingen. Uiteindelijk zijn er elf kampioenen aangemeld, waarvan er negen aanwezig waren bij de huldiging.

KAMPIOENEN De jongste kampioen is Twan Rotgans. Vorig jaar won hij op 9-jarige leeftijd bij het Nederlands Kampioenschap turnen de gouden medaille op de vloer en werd hij tweede bij de brug en vijfde op de rekstok. Cher Korver (met het Nederlands rolstoelbasketbalteam), Therèse Klompenhouwer (Nederlands Kampioen biljarten driebanden groot) en Rowen van de Mheen (springruiter van PC de Waaghals uit Hoevelaken) werden Europees Kampioen.

De overige kampioenen zijn: Mick de Vette van TTV REGA uit Nijkerk (Nederlands Kampioen Tafeltennis in zijn leeftijdscategorie), triatleet Sandra Wassink (in twee categorieën Nederlands Kampioen bij de Dames 40+), Klaas Mostert (Nederlands Kampioen Springen bij de Veteranen), Henry Bast van manege Luxool uit Nijkerk (Nederlands Kampioen Mennen enkelspan paard M vaardigheid), Luuk Gerritse van NCC uit Nijkerk (Nederlands Kampioen BMX tot 12 jaar), Johrin Hijwegen (Nederlands Kampioen Trekkertrek) en Marieke van Soest (Nederlands Kampioen in haar klasse als zwemmer met een beperking).