• Als aanvallende middenvelder geeft Frank Heus Sparta Nijkerk extra mogelijkheden qua creativiteit en aanvalskracht.

    Marjet van Ruitenbeek

Sparta: 'Spel kan beter, maar vertrouwen neemt toe'

NIJKERK Voor het eerst deze competitie won Sparta Nijkerk zaterdag een tweede duel op rij. In Huizen werd met 1-2 gewonnen. Het betekende tevens de eerste uitwinst en de Nijkerkers nemen iets afstand van de gevarenzone in de Hoofdklasse.

Rob Schoon

 

Frank Heus kende in de Nijkerkse derby een prima zaterdag met drie treffers. Tegen sv Huizen was hij minder opvallend aanwezig, maar hij voelt zich prima. ,,Een vervelende blessure heeft me lange tijd uit het veld gehouden, maar het herstel ging uiteindelijk snel. In de winter wilde ik vooral aansluiten bij de trainingen, maar het ging zo goed dat ik nu al volop mee kan spelen."

 

HARD GETRAIND Maanden keek Heus toe vanaf de zijlijn hoe Sparta Nijkerk zich door de competitie worstelde. ,,Daar baal je van, zeker omdat je zelf niet kan helpen. Door hard te trainen is de blessure nu echter voorbij en hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren aan een betere klassering dan de huidige."

 

Huizen is een gerenommeerde club en speelt een moeizaam seizoen. ,,Ze staan onderaan en toch zijn ze niet te onderschatten. Thuis speelden we gelijk, dus we wisten wat ons te wachten stond. En hoewel we zeker niet flitsend speelden, hadden we voor de pauze meer moeten scoren dan de twee treffers die we aantekenden."

TEVEEL ACHTERUIT Jan Struijk zorgde halverwege de eerste helft voor de 0-1 en Junior Albertus was op slag van rust succesvol. ,,Een 0-2 ruststand is natuurlijk prima en na de rust hadden we zelfs verder uit kunnen lopen. Toch zie je dat er twijfel komt bij een tegenslag, want na de 1-2 gingen we teveel achteruit."

 

Ex-Spartaan Quincy van Waveren bracht een kwartier voor tijd de spanning terug en toen moest Sparta Nijkerk alle zeilen bijzetten om de winst niet weg te geven. ,,Het is dit seizoen te vaak gebeurd dat we een duel uit handen gaven en dat gebeurde zaterdag gelukkig niet. Door te winnen groeit het vertrouwen en moeten we minder vaak in de problemen komen."

 

VERLENGING Frank Heus is met de vereniging overeengekomen dat hij ook de komende twee seizoenen op De Ebbenhorst speelt. ,,Ik heb het naar mijn zin en we hebben een goede selectie. Toch zou een club als Sparta Nijkerk altijd moeten streven naar promotie. Dit seizoen zullen we eerst moeten doorgroeien, maar met enkele versterkingen erbij moet je toch om promotie naar de derde divisie willen strijden."

Eerst zal Sparta Nijkerk verder uit de gevarenzone moeten komen, beseft Heus. ,,Het blijft oppassen en deze winstpartijen moeten zaterdag een goed vervolg krijgen tegen HZVV en een week later tegen Excelsior'31. Met twee duels kan je nog niet spreken van een serie, dus wat mij betreft gaan we nu echt bouwen aan een serie."

 

,,Ik denk dat we onder trainer Imdat Ilguy stap voor stap vooruitgaan, want hij doet het goed. En over de nieuwe trainer Eric Speelziek hoor ik veel positieve geluiden, dus ik zie de toekomst zonnig tegemoet."