Sparta Nijkerk wint in SalenteinCup van landskampioen FC Lienden

NIJKERK Al na acht minuten stond er een 2-0 voorsprong voor de Spartanen op het scorebord. Twee vrije trappen net buiten het zestienmetergebied werden door respectievelijk Sebastian van Kammen en Ivo de Heus tot doelpunt getransformeerd.

Enkele minuten later was er een opstootje toen Mo Aijach van Lienden natrapte. Er ontstond enige commotie en nadat scheidsrechter Fikkert de rode kaart voor de dader had getrokken was dat voor trainer Hans van de Haar het sein zijn spelers van het veld te halen. 'Mijn ploeg had even een afkoelingsperiode nodig vond ik', aldus Van de Haar. Na de korte onderbreking mocht een nieuwe speler de plek van Mo Aijach innemen en werd de wedstrijd met elf tegen elf zonder verdere incidenten hervat. Vlak voor rust wist FC Lienden de aansluitingstreffer te maken.

In de tweede helft ging een fel aanvallend FC Lienden op jacht naar de gelijkmaker en de winst. Sparta Nijkerk hield echter goed stand en kreeg via Lionel Fredrics nog enkele mogelijkheden tot scoren. Dat gebeurde echter niet waardoor Sparta Nijkerk de volle winst pakte.

De afsluitende penaltyserie werd met 5-4 een prooi voor FC Lienden. Spartaan Bilal Amazagoui schoot zijn penalty over het doel.

Zaterdag is de slotdag van de SalenteinCup met om 13.30 uur de wedstrijd HHC Hardenberg - FC Lienden en aansluitend om 16.00 uur Sparta Nijkerk - IJsselmeervogels. Er is nog niets beslist. Sparta Nijkerk en HHC Hardenberg pakten beide drie punten en verloren de penaltyserie. IJsselmeervogels en FC Lienden zullen zaterdag 8 augustus moeten winnen om nog kans te maken op de hoofdprijs.

De entree voor de wedstrijden van zaterdag is 5 euro per persoon. Jeugd tot en met 12 jaar mag gratis naar binnen.