Sparta Nijkerk verspeelt opnieuw winst

NIJKERK Sparta Nijkerk behaalde zaterdag met een 2-2 gelijkspel tegen Huizen opnieuw een telerustellend resultaat. In de slotfase kwam de ploeg uit Huizen, die tot zaterdag nog geen punt behaalde, langszij.

 

Over de eerste helft en het eerste deel van de tweede helft valt heel weinig te zeggen, anders dan dat het spel matig was van bede kanten. Veel slordigheden en een duidelijke lijn viel niet te herkennen.

 

Het duel ontbrandde pas in de tweede helft toen Huizen via Murt Önal op 0-1 kwam. Sparta Nijkerk leek ineens te beseffen dat er beter gespeeld moest worden en de Nijkerkers namen het initiatief. De gelijkmaker van Jesse Buitenhuis kwam vervolgens tot stand door een inschattingsfout van kevin Rijnvis, de doelman van Huizen.

 

Sparta Nijkerk werd daarna met name gevaarlijk over de rechterkant met de opkomende Janic Makizodila. Dit was ook de aanleiding voor de 2-1, die door Buitenhuis via Wouter Vente werd ingegleden. Daarna kregen de Nijkerkers via Rick Boersma, Donny van der Wal, Junior Albertus en Jesse Buitenhuis nog enkele gigantische kansen om het duel te beslissen.

 

De kansen gingen verloren en een inschattingsfout in de verdediging tussen SDennis van der Wal en Brian Willemse werd in de slotfase fataal. Hidde van der Veldt profiteerde dankbaar en bezorgde Huizen de 2-2 en het eerste punt van de competitie.