• Junior Albertus was als aanspeelpunt en doelpuntenmaker belangrijk voor Sparta Nijkerk

    Rainier Fröhlich

Sparta Nijkerk stap voor stap weg van gevarenzone

NIJKERK De ranglijst geeft een vertekend beeld in de Hoofdklasse door het verschil in gespeelde wedstrijden. Toch kan worden gesteld dat Sparta Nijkerk langzaam afstand neemt van de gevarenzone. De terechte winst tegen Berkum (1-2) gaf weer iets meer lucht.

Rob Schoon

De Nijkerkse Hoofdklassers Sparta Nijkerk en NSC strijden beide om weg te komen van de onderste plaatsen. Waar het duel NSC - Huizen werd afgelast vanwege het speelveld, wonnen de Spartanen in Zwolle. Sparta Nijkerk heeft nu elf punten voorsprong, maar NSC speelde vier duels minder. Beide Nijkerkse ploegen kunnen de punten dus nog goed gebruiken.

ZELF PRESTEREN ,,Met de ploegen om ons heen op de ranglijst houd ik me niet bezig, " aldus Junior Albertus. ,,Als wij onze punten pakken, hoeven we naar niemand te kijken, al snap ik wel dat er binnen Nijkerk ook naar elkaar wordt gekeken. Ik denk dat er een stijgende lijn in ons spel zit, maar het kan altijd beter."

Het verschil waardoor Sparta Nijkerk de laatste duels punten bij elkaar raapt, is volgens Junior Albertus de spelopvatting. ,,Onder trainer Imdat Ilguy spelen we minder verdedigend en met meer druk naar voren. Het veldspel gaat steeds beter, maar we moeten meer scoren, want daar gaat het om als je meer punten wilt pakken."


VERDIENDE WINST Tegen Berkum was Sparta Nijkerk zeker de eerste helft duidelijk beter, maar alleen Dennis van der Wal wist te scoren. Na de pauze zette Junior Albertus zijn ploeg op 0-2. ,,Vlak daarna scoorden zij uit een strafschop en toen werd het toch nog spannend. We behielden de 1-2, maar hadden het onszelf makkelijker kunnen maken door beter om te gaan met onze kansen."
Kansen kreeg Sparta Nijkerk ook in de wedstrijden tegen de ploegen uit de top Genemuiden, Eemdijk en Excelsior. ,,We hadden in die duels wellicht meer verdiend, maar dat telt niet in voetbal. Het gaat om de treffers en gelukkig lukte dat zaterdag tegen Berkum wel. Zelfs dat duel hadden we eerder kunnen en moeten beslissen, maar uiteindelijk telt alleen de winst."

DERBY SDCP Zaterdag wacht Sparta Nijkerk de streekderby tegen SDC Putten, alweer de derde editie dit seizoen. ,,In de competitie vond ik ze wel goed, maar voor de beker vielen ze tegen. We moeten het zelf doen zaterdag en hopelijk kan ik mijn steentje weer bijdragen. Winnen is al leuk, maar als je dan ook nog scoort, geeft het wat extra's. In Putten zal het niet makkelijk worden, maar we gaan ervoor."

Junior Albertus wekelijks speelt, maar vertrekt aan het einde van het seizoen. ,,Ik heb het goed naar mijn zin bij Sparta Nijkerk met een goede groep en trouwe supporters. Nadat ik laat aansloot bij de selectie en een periode van wennen, gaat het de laatste tijd lekker. Dat wil ik volhouden en me de tot de laatste seconde inzetten voor de ploeg. Daarna zien we wel verder."