Sparta Nijkerk onderuit tegen Genemuiden

NIJKERK De koppositie was binnen handbereik, maar Sparta Nijkerk greep hem zaterdag niet. Na een matig duel op De Ebbenhorst stonden de Nijkerkers met lege handen, omdat Genemuiden met een 0-1 overwinning de punten meenam.

Voetballend liet Sparta Nijkerk het grootste gedeelte van het duel meer zien dan de gasten uit Genemuiden. In de eerste helft leidde dit tot wat mogelijkheden en kansjes, maar het spreekwoordelijke net werd niet gevonden. Dat moest in de tweede helft dan gaan gebeuren.

De amusementswaarde steeg enigszins, maar echt warm kregen de toeschouwers het niet van het vertoonde spel van beide ploegen. Een kwartier voor tijd brak Genemuiden het duel open met een doelpunt uit een prachtige vrije trap van Kay Velda. Een tegenslag die de Spartanen niet meer te boven kwamen. De gasten vertrokken zo met de volle winst richting Genemuiden.

De spanning in de Hoofdklasse B neemt wel met de week toe. Staphorst, Urk, Excelsior'31, Sparta Nijkerk en ACV staan bovenin met slechts twee punten tussen de nummer 1 Staphorst en de nummer 5 ACV.