• Gadegeslagen door trainer Speelziek en de gehele bank, rukt Janic Makizodila op voor een aanvallende actie

    ARJEN GERRITSMA
  • ARJEN GERRITSMA
  • ARJEN GERRITSMA
  • ARJEN GERRITSMA
  • ARJEN GERRITSMA

Sparta Nijkerk ondanks extra steun onderuit

NIJKERK De pret was vooral voor de wedstrijd tegen Staphorst groot. Een extra bus met supporters reisde af voor het belangrijke duel van Sparta Nijkerk, maar het mocht niet baten. De Nijkerkers verloren het duel met 3-1 en hebben nu een achterstand van vijf punten op koploper Staphorst.

Rob Schoon

Elk uitduel reist er een groot aantal supporters mee met Sparta NIjkerk in de supportersbus. Voor het duel tegen Staphorst was er echter nog meer animo dan gebruikelijk. ,,Onder andere spelers van het tweede, tiende, elfde en JO19-1 waren vrij en toen bedachten we om met zijn allen de bus te pakken," aldus Robin Buitenhuis.

SFEERVOL Na afstemming met de Supportersvereniging, die de busreizen organiseren, werd er snel een extra bus geregeld. ,,Het werd een partybus, wat de reis toch wel extra gezellig maakte. Het was absoluut een geslaagde trip met z'n allen. Tenminste als we de wedstrijd dan even vergeten, want qua resultaat was het teleurstellend."

Naast de extra supporters bleken er tevens wat sfeeracties te zijn bedacht en na zo'n mooi begin, wachtte iedereen op een prima duel. ,,Voetballend viel het allemaal wel heel erg tegen wat Sparta Nijkerk liet zien. Eigenlijk was de eerste helft slap van Nijkerkse kant en het aanzien niet waard. Erg slordig en vrijwel geen goed opgezette aanval." Staphorst deed het iets beter en nam dan ook de leiding via een treffer van Ferdi ter Avest.

VERBETERING Tot opluchting van de Nijkerkse aanhang, kwamen de Spartanen een stuk beter voor de dag in de tweede helft. ,,Voetballend zag het er in ieder geval veel beter uit en er kwam steeds meer druk op het doel van Staphorst. Toen Janic Makizodila de 1-1 scoorde, gingen we er goed voor staan, maar helaas bleek de vreugde van korte duur."

Martijn Brakke schoot binnen een minuut van afstand de 2-1 achter Manuel Hoogewoning en toen konden de Spartanen weer opnieuw beginnen. ,,Er leek toch iets geknakt, want Sparta Nijkerk viel wel aan, maar het echte geloof ontbrak." De 3-1 van Mike Reuvers in de slotfase strooide nog wat extra zout in de wond.

WACHTKAMER De overwinning betekent dat Staphorst nu koploper is in de Hoofdklasse, waarbij Sparta Nijkerk een achterstand heeft van vijf punten. ,,Voorlopig zitten we even in de wachtkamer, maar vijf punten is niet onoverbrugbaar. In deze Hoofdklasse is het bovenin regelmatig wisselen van plek. Nu maar hopen dat Sparta Nijkerk de winnende flow weer te pakken krijgt, want dan kan het nog leuk worden dit seizoen."

Wat dat betreft geeft Buitenhuis de moed niet op. ,,Aan de supporters zal het in ieder geval niet liggen. Zij zijn er vrijwel altijd met velen. Dit duel wat meer en hopelijk kunnen we dit vaker doen, want qua gezelligheid was het een topmiddag."