• Arjen Gerritsma

Sparta Nijkerk oefent zaterdag 18 juli tegen NEC

NIJKERK De kersverse eredivisionist NEC uit Nijmegen komt zaterdag naar Nijkerk om ter afsluiting van hun trainingskamp in Ermelo te oefenen tegen hoofdklasser Sparta Nijkerk. Onder leiding van hoofdtrainer Simon Ouaali en zijn staf begonnen de Spartanen afgelopen zaterdag aan het nieuwe seizoen.

Onder het toeziend oog van veel nieuwsgierige supporters werd door de selectie een ontspannen training van ruim anderhalf uur afgewerkt. Met nieuwe spelers als Lionel Frederik, Oscar Kommeren, Joeri Epskamp (keeper), Ridouan Tabaouni, Ivo de Heus, Mauro Peters, Nicky Baggelaar, Mike Koenders, Jesse Buitenhuis (A1), Ruud Jong, Jorn Mocking, Mark Groenewoudt (2e elftal) en Marvin Hasselbaink is de selectie behoorlijk van samenstelling veranderd.

Simon Ouaali: ,,We hebben nu meer mogelijkheden en een bredere selectie dan vorig seizoen. De concurrentie zal toenemen maar dat was niet alleen een wens van ons maar ook van de spelers zelf. Ze mogen het met z'n allen onderling gaan uitmaken welke spelers de basis zullen gaan vormen. Daarbij is duidelijk dat een team meestal niet bestaat uit de elf beste spelers maar uit de elf spelers die elkaar het best aanvullen en aanvoelen. Daarnaast zullen we ook het komende seizoen weer meer dan elf spelers nodig hebben, de bank bepaalt meestal de sterkte van een ploeg. Ik heb er ongelooflijk veel zin in en ben blij dat het seizoen weer is begonnen. Zo'n eerste training is heerlijk, ik heb er in ieder geval al weken naar uit gekeken. Gelijk weer een hoop supporters langs de lijn, iedereen gretig, mooi weer, wat willen we nog meer?"

De wedstrijd tegen NEC begint zaterdag 18 juli om 14.30 uur. De entreeprijzen zijn vooraf bepaald door NEC omdat deze club meedeelt in de recette. Iedereen, dus ook de leden van Sparta Nijkerk, moet entree betalen.

De entree is 8 euro (vanaf de leeftijd van 16 jaar).

Jeugd tot en met 15 jaar mag gratis naar binnen en 65 plussers betalen 6 euro. Er is geen voorverkoop en de kassa van De Ebbenhorst is geopend vanaf 12.30 uur.

NEC is momenteel op trainingskamp in Ermelo. Gisterenavond speelde de formatie van Ernest Faber in Terschuur. Tweedeklasser Terschuurse Boys werd met 9-0 verslagen. Op sportpark Overbeek zagen ruim 600 toeschouwers doelpunten van Rayhi (3), Santos en Limbombe (beiden 2), Golla en Ars. Halverwege was het 0-6.

foto Simon Ouaali, hoofdtrainer van Sparta Nijkerk, wijst ook dit seizoen zijn spelers de weg.