Sparta Nijkerk neemt twee drempels tegelijk

 

Op eigen veld ad Sparta Nijkerk dit seizoen nog geen overwinning gehaald en hoewel de spelers zeiden dat ze er geen last van hadden, ging het verhaal wel steeds meer een eigen leven leiden. Keer op keer lukte het de Spartanen niet, ondaks de goede bedoelingen en mogelijkheden.

 

Tegen sc Genemuiden, een concurrent in de strijd voor handhaving, begon Sparta Nijkerk beter dan de gasten. Toen Frank Tervoert na twintig minuten de 1-0 aantekende, was dat dan ook verdiend en de voorsprong had zelfs groter kunnen zijn als doelman Flier een iets minder goede dag had gehad.

 

In de tweede helft liet Genemuiden echter een andere kant zien, waren ze veel feller en moest Sparta Nijkerk achteruit. Het leverde enkele hachelijke situaties op voor het doel van Rijnvis en tot tweemaal toe vond Genemuiden dat er sprake moest zijn van een strafschop. Scheidsrechter Roeleveld besloot echter anders en hij keurde vlak voor tijd ook een treffer van Genemuiden af. De vrije trap van Siebren Visscher was volgens hem onderweg geraakt, dus buitenspel, maar dat wel erg moeilijk waar te nemen.

 

De gemoederen werden wat verhit en dat leidde in de absolute slotfase ook nog tot drie rode kaarten. Tim Muller kreeg een tweede gele kaart, dus rood, terwijl van Genemuiden Berry Halfwerk en assistent-trainer Marco Beens een directe rode kaart kregen. Het veranderde niets in de stand, zodat Sparta Nijkerk erg goede zaken deed. Drie punten erbij en wat lucht op de ranglijst.