• Dick Martens

Sparta Nijkerk naar halve finale districtsbeker

 

De eersteklasser uit Doorwerth maakte het Sparta Nijkerk erg lastig en na een kwartier stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord. Roy Talsma en Shapoul Ali scoorden voor de 'thuisploeg' en een vroegtijdige uitschakeling voor de Nijkerkers lag op de loer. Toch wisten de Spartanen zich enigszins te herstellen en zo snel als de achterstand er was, het wegwerken ging nog sneller.

 

In de veertigste minuut schoot Quincy van Waveren een vrije trap prachtig binnen en een minuut betekende een hard schot van Donny van der Wal dat de beide ploegen met een 2-2 konden gaan rusten. Het duel werd overigens in Wageningen gespeeld omdat het hoofdveld van Duno D geen geschikte verlichting heeft.

 

Na de pauze bleef Sparta Nijkerk moeite houden met de snelle en behendige aanvallers van Duno D. Geheel onnodig ontvingen Hans Cooke en later ook Faisal Kaouass echter een rode kaart en dat speelde Sparta Nijkerk in de kaart. De oranjehemden speelden wat makkelijker en, ondanks kansen over en weer, zorgde Sefanja Davids een kwartier voor tijd voor de 2-3. Die voorsprong gaven de Nijkerkers niet meer uit handen. Sterker nog, Sebastian van Kammen pikte een doelpunt mee en zette de eindstand op 2-4. Een moeizame avond voor Sparta Nijkerk, maar wel met een uitstekend resultaat.

 

Op woensdag 26 april wordt de halve finale gespeeld en dat wordt het treffen tussen Sparta Nijkerk en SDC Putten op De Ebbenhorst. Dat is een mooie opwarmer voor Koningsdag.