Sparta Nijkerk met puntje uit Genemuiden

NIJKERKSparta Nijkerk heeft zaterdag tegen sc Genemuiden met 1-1 gelijk gespeeld. De Spartanen waren de betere ploeg, maar wisten het niet in de score tot uiting te brengen: 1-1.

 

De openingsfase van het duel in Genemuiden was open met kansjes voor beide doelen. Sparta Nijkerk was echter voetballend de betere, maar het vizier stond niet scherp genoeg afgesteld. De sterke wedstrijd voor de KNVB-beker tegen Eindhoven kende hetzelfde probleem en dus gingen de beide ploegen zonder treffers de rust in.

 

Genemuiden kwam sterk uit de kleedkamer en probeerde een beslissing te forceren. Sparta Nijkerk bleek echter nu wel sucesvol met een inzet van Frank Heus:0-1. Het genieten van de voorsprong was echter naar van korte duur, want binnen vijf minuten scoorde Roelof de Jong de 1-1. Daarna bleef het spel op en neer gaan, maar om het publike te vermaken waren er te weinig spannende momenten voor de doelen. 

 

De Nijkerkers mochten het meeste aanspraak maken op de volle winst en Genemuiden koesterde de gelijke stand. Ondanks de inzet kregen de Spartanen het niet voor elkaar om de winst te pakken en dus moesten ze zich tevreden stellen met één punt. Komende zaterdag staat de Nijekrkse derby op het programma en dan zal blijken of Sparta Nijkerk een opgaande lijn kunnen pakken.