Sparta Nijkerk laat winst liggen

NIJKERK Het is Sparta Nijkerk zaterdag niet gelukt om de derde competitiewedstrijd op rij te winnen. In Hoogeveen waren de Nijkerkers sterker dan HZVV, maar het kwam niet in de score tot uiting. De 0-0 betekende een teleurstellend resultaat.

 

Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat Sparta Nijkerk van plan was om opnieuw te winnen. HZVV werd achteruit gedrukt en het leidde tot kansen voor onder andere Jean Willy Mapenga en Junior Albertus. Elke poging werd echter niet nauwkeurig genoeg uitgevoerd of doelman Hidde Streutker lag in de weg.

 

Na een doelpuntloze eerste helft probeerden de Spartanen na de pauze alsnog de winst naar zich toe te trekken. HZVV kraakte en piepte, maar bleef overeind, vooral dankzij uitblinker Streutker. Het uiteindelijke doelpuntloze duel, betekende voor Sparta Nijkerk daarmee een teleurstellend resultaat. Positief punt was dat de Nijkerkers een prima duel speelden en daarmee toch met enig vertrouwen de volgende duels tegemoet kan zien.

 

Dat vertrouwen moet leiden tot meer punten zodat de afstand tot de gevarenzone kan worden vergroot, want het blijft spannend onderin de Hoofdklasse.