Sparta Nijkerk laat het afweten

NIJKERK De competitie begon sterk voor Sparta Nijkerk, maar de laatste twee duels gingen verloren. Zaterdag was Berkum in NIjkerk de sterkste partij en de gasten vertrokken met een 0-1 overwinning. 

 

Sparta Nijkerk liep al snel in de wedstrijd achter de spreekwoordelijke feiten aan nadat Chris van der Meulen de 0-1 aantekende. Het spel van de Nijkerkers was slordig en kansen werden er amper gecreëerd. Het meest dichtbij was Frank Heus met een mooi boogje, maar de Zwolse doelman kon ternauwernood redding brengen.  Berkum bleek een taaie tegenstander, die regelmatig gevaarlijk was en de achterstand bij rust was dan ook dik verdiend.

 

Na de eerste reguliere pauze probeerde Sparta Nijkerk het spel meer naar zich toe te trekken. Veel leverde dat niet op en het meest opwindende moment kwam een kwartier voor tijd toen assistent scheidsrechter Dreise zih verstapte en uit moest vallen. Na een lang oponthoud werd de wedstrijd vervolgd en Sparta Nijkerk ging nu wel hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker.

 

Jesse Buitenhuis en Junior Albertus waren er dichtbij, maar de doelman en lat zorgden ervoor dat de NIjkerkers met lege handen achter bleven. Het laatste kwartier was hoopvol, maar de rest van de wedstrijd was te mager om aanspraak te maken op de winst, dus de komende duels is er genoeg te verbeteren.

 

Komende dinsdag speelt Sparta Nijkerk eerst thuis voor de KNVB-beker tegen FC Eindhoven uit de Jupiler League. Die wedstrijd begint om 19.45 uur en is wellicht een mogelijkheid om de vorm terug te pakken.