Sparta Nijkerk laat eerste kans op 'toetje' liggen

NIJKERK Sparta Nijkerk speelde zaterdag op eigen veld met 2-2 gelijk tegen HZVV. Een wat teleurstellende wedstrijd en resultaat voor de Nijkerkers. Zeker toen bekend werd dat Urk en Ajax hadden verloren.

De gevarenzone ligt inmiddels ver genoeg weg om geen zorgen meer te hebben. De goede resultaten na de winter brengen Sparta Nijkerk zelfs in de top van de derde periode. De Nijkerkers hadden bij winst uitstekende zaken gedaan, al blijft de ploeg meedoen in de periode. Naast Urk en Ajax is NSC daarin een voorname concurrent.

Tegen HZVV kon Sparta Nijkerk het verschil niet maken; het spel was te slordig en HZVV kwam na een half uur op voorsprong door Marlon Luchtenberg. Gelukkig voor de Nijkerkers bracht Donny van der Wal al snel de gelijkmaker op de scorebord. Ook na de rust wist Sparta Nijkerk de juiste vorm niet te vinden en opnieuw nam HZVV de leiding via Tim Muller: 1-2.

Een slotoffensief volgde van de thuisploeg en in de slotfase was het invaller Junior Albertus die de 2-2 scoorde. Daarna was de winst nog dichtbij, maar het gelijke spel deed uiteindelijk het meest recht aan het spelbeeld. Meedoen voor de periodetitel wordt door de spelers niet hardop uitgesproken, maar in de hoofden moet het toch een doelstelling zijn om het seizoen nog enigszins kleur te geven.