• Arjen Gerritsma
  • Arjen Gerritsma
  • Arjen Gerritsma
  • Arjen Gerritsma
  • Arjen Gerritsma

Sparta Nijkerk effectief naar kop

NIJKERK Het topduel tussen de twee koploper in de Hoofdklasse B was zaterdag na een helft eigenlijk beslist. Uiterst effectief nam Sparta Nijkerk een 4-0 voorsprong tegen concurrent Excelsior'31. De gasten deden in de slotfase iets terug, maar vertrokken met een 4-1 nederlaag huiswaarts. Sparta Nijkerk is met nog vijf duels te spelen nu alleen koploper.

De gasten uit Rijssen begonnen voetballend sterk, maar de defensie van Sparta Nijkerk hield ze gedegen buiten de zestien. Daarnaast was de eerste kans voor de Nijkerkers meteen raak. Janic Makizodila werd op snelheid gelanceerd en schoof de bal beheerst binnen. De 2-0 volgde al snel na een goed actie van Gilbrano Plet kon Frank Heus de 2-0 aantekenen. Excelsior'31 was aangeslagen, maar probeerde de aanval te zoeken.

Na ruim een half uur was er na een misverstand in de Rijssense defensie volop ruimte om alleen door te lopen en de 3-0 aan te tekenen. Voor Excelsior'31 werd het nog erger, want na slecht uitverdedigen kwam de bal bij Adriaan Kruisheer, die beheerst de 4-0 binnen krulde. In de rust was het duel daarmee eigenlijk beslist. Sparta Nijkerk controleerde na rust het duel, kreeg zelfs nog goede kansen op meer, maar Excelsior'31 probeerde terug te komen. Het lukte uiteindelijk Hielke Penterman, maar verder dan 4-1 kwam Excelsior'31 niet.

Sparta Nijkerk deelde daarmee een flinke tik uit aan een directe concurrent en pakte de koppositie. Staphorst volgt op twee punten, dus het blijft spannend in de Hoofdklasse. De komende duels mag Sparta Nijkerk aantonen of ze de goede vorm van de laatste weken vast kunnen houden.