Sparta Nijkerk bekert verder

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de laatste zestien in de districtsbeker. In Borne wonnen de Spartanen met 0-4 tegen rksv NEO.

 

De eerste grote kans in het duel was voor de gastheren, maar de nieuwe doelman van Sparta Nijkerk Dani Centen redde bekwaam. Vlak daarna zorgde Muhammed Dinc voor de 0-1 na een mooie actie. Halverwege de eerste helft namen de Nijkerkers verder afstand van de zondag derdeklasser NEO door een treffer van Frank Heus: 0-2.

 

NEO had zeker kansen, maar in tegenstelling tot zaterdag waren de Spartanen dit keer wel trefzeker. De mooiste treffer van de avond kwam op naam van Rick Knoop, die met een mooie lob voor de 0-3 ruststand zorgde.

 

Na de pauze was de spanning er al af en werd het spel minder boeiend. Frank Heus wist nog wel te scoren, maar de 0-4 betekende tevens de eindstand. Door de winst zit Sparta Nijkerk bij de laatste zestien in de districtsbeker, waar ze het in een thuisduel moeten opnemen tegen DETO Twenterand. De speeldatum voor dit duel is nog niet bekend.