• Op de staantribune volgt voorzitter Johan Evers (links) de verrichtingen van de hoofdmacht van Sparta Nijkerk.

    Marjet van Ruitenbeek

Sparta Nijkerk bekert verder

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de volgende bekerronde. Op eigen veld werd DSV'61 uit Doornspijk met 4-0 verslagen.

 

Het duel tegen de zaterdag derdeklasser was al snel van de spanning ontdaan, omdat Jean-Willy Mapinga en Junior Albertus binnen twintig minuten de 2-0 op het scorebord zetten. Daarna zakte het tempo en was het schouwspel minder boeiend. Sparta Nijkerk was de betere ploeg, maar speelde in een te laag tempo om de score verder op te voeren.

 

Na de rust hetzelfde spelbeeld, waarbij DSV'61 eigenlijk alleen dreigend werd als er door de Nijkerkers te nonchalant of ongeconcentreerd werd gespeeld. In het laatste deel van de wedstrijd werd er aan Nijkerkse kant gewisseld en dat bracht weer wat extra elan.

 

Daarvoor had Mapinga met zijn tweede treffer de stand al op 3-0 gezet, maar het slotakkoord was voor Jesse Buitenhuis. De aanvaller reageerde attent nadat de doelman een schot van Ali Alkan niet vasthield. De 4-0 eindstand betekent dat Sparta Nijkerk zich plaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker. Zaterdag wacht echter eerst het uitduel voor de competitie in en tegen Staphorst.