• Hoessein Jabir kijkt of hij een opening kan vinden in de defensie van DTS'35 tijdens de wedstrijd die NSC met 0-1 won.

    Jordy Schriever

'Selectie is goed genoeg voor stap hogerop'

NIJKERK Het wordt een spannend slot in de eerste klasse. NSC won zaterdag met 0-1 bij DTS'35 en samen met Bennekom gaan zij uitmaken wie de kampioen wordt. Volgens René Schriever, lid van de Technische Commissie, is NSC er klaar voor. ,,Het ziet er goed uit, maar we zijn er nog zeker niet. Maar qua selectie zijn we al bijna klaar voor komend seizoen en dan hopelijk weer in de Hoofdklasse."

Rob Schoon

Schriever wil echter nog niet teveel vooruitlopen op een eventuele promotie. ,,Je moet altijd voorzichtig blijven, want als het even tegenzit, kan alles zomaar veranderen. Maar we zijn absoluut tevreden met de resultaten dit seizoen. Nu de laatste duels aanbreken, zullen we echter alert en scherp moeten blijven."

TROTS Als één van de mensen die de selectie samenstelt, is Schriever vooral trots hoe NSC zich dit seizoen manifesteert. ,,Na de degradatie was er een mineurstemming, dat is logisch. Daarom vind ik het bijzonder knap hoe deze ploeg zich omhoog heeft geknokt. Vanaf het begin van de competitie zag je de ploeg groeien en het optimisme binnen de vereniging terugkeren." Zeker voor de winterstop legde NSC de tegenstander zijn wil op en werden de meeste duels winnend afgesloten. ,,Na de winter gaat het qua voetbal wellicht iets minder, maar de resultaten blijven goed. Daarbij merk ik wel dat we de tegenstander te vaak het gevoel geven dat er iets te halen valt. Wat mij betreft mogen we wel wat vaker echt afstand nemen, want dan maak je het jezelf een stuk makkelijker. Dus nog iets effectiever afronden, zodat je tegenstanders geen kans geeft om terug te komen en je minder spanning hebt in de slotfase."

VOETBALLENDE PLOEG NSC moet het vooral hebben van het meer verzorgde voetbal en dat werpt volgens Schriever vruchten af. ,,Eigenlijk staan de ploegen die het moeten hebben van verzorgd voetbal in de bovenste regionen van de eerste klasse. De komende twee duels worden heel belangrijk in de strijd om de titel. Eerst het inhaalduel tegen Scherpenzeel en daarna de topper tegen Bennekom. Beide op eigen veld, dus dat is wel een voordeel." Bij DTS'35 speelde NSC zaterdag een prima eerste helft, maar werd er pas na de rust gescoord door Redouan Hazzat na voorbereidend werk van Yannick Cornelisz. ,,Daarna moet je de beslissing forceren, maar dat lukte niet. Dan is de slotfase toch weer enorm spannend. Gelukkig was de laatste grote kans niet besteed aan de spits van DTS'35, want nu namen we de drie punten lekker mee naar Nijkerk." Hoewel de beslissende fase van de competitie nu loopt, is Schriever al volop bezig met volgend seizoen. ,,We hebben weer enkele goede jeugdige spelers weten te halen en enkele ervaren krachten. Dat leidt tot een mooie selectie denk ik, waar volop mogelijkheden in zitten. We hebben geen groot budget, maar met slim en creatief handelen én gericht scouten bouwen we aan de verdere toekomst. En volgens mij ziet die er goed uit voor ons NSC."