• Kees van den Heuvel

Seizoen ten einde voor Veensche Boys

NIJKERKERVEEN De kleine kans die Veensche Boys nog had op nacompetitie is zaterdag vervlogen. De Veenders verloren met 5-2 bij Hierden en daarmee was het bereiken van de nacompetitie onmogelijk. 

 

Zowel Hierden als Veensche Boys streden om de nacompetitie te halen, maar daar bleek in de eerste helft nog weinig van. Het speltempo lag wat laag, er was weinig strijd en voor de beide doelen waren er weinig hoogtepunten. Toch nam Veensche Boys de leiding door een rake kopbal van topscorer Yannick Bouw: 0-1.

 

Pas in het tweede bedrijf begon de opwinding echt, omdat Hierden aanvallender ging spelen. Al snel leidde dit tot de 1-1 van Gert Boonen en niet veel daarna zelfs tot de 2-1 uit een vrije trap van Brian Klaassen. Veensche Boys wist echter snel terug te komen en de spanning terug te brengen. Guus Verhoef profiteerde van een moment van verwarring in de defensie van Hierden en schoot een vrije trap prima binnen: 2-2.

 

Hierden zette hierna een extra tandje bij en dat werd Veensche Boys uiteindelijk teveel. De gastheren knalden erop en lieten Veensche Boys uiteindelijk met lage handen naar huis terugkeren. Klaassen scoorde nog tweemaal en Ramazan Leebek eenmaal.

 

Het seizoen is daarmee over voor Veensche Boys en komend seizoen is er een nieuwe kans om promotie naar de eerste klasse na te streven. Zonder trainer Jan Jaap Kooistra, want zoals bekend vertrekt hij bij Veensche Boys.