sc Hoevelaken laat zich verrassen

HOEVELAKEN De winst van sc Hoevelaken vorige week tegen Zwart Wit'63 bleek geen opmaat tot een goede serie. Zaterdag lieten de roodwitten zich verrassen door laagvlieger vv Barneveld 5-4.

Al na enkele minuten profiteerde Adem Sanli van matig uitverdedigen van doelman Kloppenburg. Het duurde even voordat Hoevelaken zichzelf in de wedstrijd speelde, maar na een kwartier scoorde Rudy Baalman de 1-1. Daarna wist Barneveld opnieuw te profiteren van het gebrek aan scherpte bij Hoevelaken via Julien Lahulima. Patrick Kloppenburg bracht Hoevelaken weer op gelijke hoogte, maar nog voor rust werd het 4-2 door treffers van Mark Ecker en Adem Sanli.

De tweede helft moest beter voor Hoevelaken en dat gebeurde, want nu was de ploeg wel scherper en het leidde binnen kwartier tot de 4-4 via een vrije trap van Simon de Boer en een goede treffer van Rudy Baalman. De winst leek voor het grijpen, maar Hoevelaken kon, ondanks de aanvallende wissels niet doordrukken. De debutant Roan van de Pol uit de JO17 deed aanvallend zijn duit in het zakje, maar de treffer viel aan de andere kant.

Adem Sanli werd de gevierde man aan de kant van Barneveld. Zijn derde treffer betekende de 5-4 in de slotminuut e voor Hoevelaken een katterig gevoel, want de nederlaag tegen Barneveld hadden ze vooral aan zichzelf te wijten.