sc Hoevelaken behoudt aansluiting

HOEVELAKEN Het duel om de aansluiting te houden met de top van de derde klasse werd zaterdag gewonnen door sc Hoevelaken. VIOS Vaassen stond halverwege nog op voorsprong, maar vertrok van Kleinhoven met lege handen: 3-1.

 

Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, bleek in het eerste bedrijf. Het was een gelijkwaardig duel met kleine kansjes voor de doelen. Echt grote mogelijkheden warene r niet, maar toch ging VIOS Vaassen met een 0-1 voorsprong rusten. Vlak voor de pauze schoot Jelle Pol een vrije trap, die enigszins van richting werd veranderd, achter Sjoerd Kloppenburg.

 

Kloppenburg hield zijn ploeg in de tweede helft in de wedstrijd door een strafschop klemvast te keren. Tien minuten later stond Hoevelaken op voorsprong na prima treffers van Ruud Kassenaar en invaller Coen Bos. Daarna ging VIOS alles of niets spelen en werd het toch nog spannend.

 

Hoevelaken hield zich echter staande en via een snelle counter werd in de laatste speelminuut een einde gemaakt aan de spanning door een treffer van Rudy Baalman. De 3-1 winst betekent voor Hoevelaken dat ze aanslutiing houden met de top van de derde klasse e dat was wellicht de grootste winst van zaterdag.