SalenteinCup met sterk deelnemersveld

NIJKERK In de eerste week van augustus is De Ebbenhorst weer het speelveld van de SalenteinCup. Met deelnemers als FC Lienden, IJsselmeervogels, HHC Hardenberg en Sparta Nijkerk is er sprake van aansprekende ploegen. Peter Buitenhuis van sponsor De Salentein heeft er nu al zin in: ,,Ik hou van voetbal en met deze ploegen verwacht ik veel te kunnen genieten."

Rob Schoon

Buitenhuis is niet de enige persoon van de sponsor die veel van voetbal houdt. ,,Eigenlijk hebben we allemaal wel iets met voetbal. Daarom is De Salentein ook sponsor geworden bij Sparta Nijkerk en heeft het vorig jaar zijn naam verbonden aan dit toernooi. Na een korte evaluatie van de eerste editie, waren we er eigenlij snel uit dat er dit jaar een tweede editie zou volgen."

VERANDERINGEN De meest in het oog springende verandering ten opzichte van de vorige editie is het deelnemersveld. ,,Spakenburg en De Treffers nemen dit jaar niet deel, maar gelukkig heeft de organisatie twee goede vervangers weten te strikken," aldus Buitenhuis. ,,Met de algeheel amateurkampioen FC Lienden en topklasse-grootmacht HHC Hardenberg heb je immers twee prima ploegen."

De trainer van FC Lienden, Hans van der Haar, kent Buitenhuis persoonlijk van de tijd dat ze samen bij Veensche Boys werkten. ,,Ik ken Hans inderdaad goed en ben blij dat zijn ploeg komt. Ik heb de contacten echter niet gelegd, want als sponsor bemoeien wij ons niet met het voetbaltechnische deel. Dat ik blij ben dat de organisatie Lienden heeft gestrikt, ontken ik echter niet."

BESCHEIDEN ACTIVITEITEN Bij de vorige editie pakte De Salentein uit met diverse arrangementen voorafgaand aan de wedstrijden op het landgoed. ,,Doordat het toernooi in de vakantieperiode wordt gespeeld, viel de belangstelling voor dergelijke uitgebreide activiteiten wat tegen. Dit jaar beperken we onze aanwezigheid tot een wijnproeverij op de zaterdag in de Businessclub van Sparta Nijkerk." ,,We hebben als Salentein ook connecties met andere verenigingen in de regio, net als andere sponsoren. Om een soort alternatief programma naar De SalenteinCup te organiseren, bleek echter onhaalbaar. Misschien in de toekomst, maar voorlopig zijn we uitermate tevreden met de huidige opzet en invulling."

De door de dames Mariëtte en Frederike Pon verrichte loting koppelde HHC Hardenberg op dinsdag 4 augustus aan IJsselmeervogels. Een dag later treden Sparta Nijkerk en FC Lienden tegen elkaar aan. Opn zaterdag 8 augustus wordt om 13.30 uur afgetrapt tussen FC Lienden en HHC Hardenberg, waarna om 16.00 uur IJsselmeervogels en Sparta Nijkerk het slotduel spelen. Daarna zal duidelijk worden of Sparta Nijkerk de toernooiwinst opnieuw op zijn naam kan schrijven.

Wat Buitenhuis betreft kan het toernooi beginnen. ,,Initiator Harry Hamstra spreekt graag over de combinatie van Kwaliteit en Passie. Daar sluit ik me bij aan, want deze uitspraak Ik graag terug op het voetbalveld."

foto Sparta won vorig jaar onder aanvoering van Tim Muller.