SalenteinCup 2015 bij Sparta Nijkerk van start

NIJKERK ,,Met Landgoed de Salentein als hoofdsponsor heeft Sparta Nijkerk het best bezette toernooi in de voorbereiding op het voetbalseizoen 2015-2016 in handen." Het zijn de woorden van Frans Adelaar, trainer van IJsselmeervogels. Ook Hans van de Haar laat zich lovend uit over het toernooi en de opzet: ,,Ik heb gelijk alle andere wedstrijden en toernooien in deze week afgezegd, hier wil FC Lienden graag bij zijn."

Met IJsselmeervogels, HHC Hardenberg, landskampioen FC Lienden en Sparta Nijkerk kan van een topbezetting worden gesproken. Nico Fiegen, voorzitter van de Businessclub van Sparta Nijkerk: ,,Hier kunnen we trots op zijn. Een toernooi dat tot de verbeelding van voetballiefhebbers spreekt en met Landgoed de Salentein een hoofdsponsor die net als onze vereniging en de deelnemende ploegen 'kwaliteit en passie' hoog in het vaandel draagt. Het wordt deze week bovendien mooi voetbalweer, onze geheel verbouwde kantine is weer open, het terras en de Businessclub ook, dus alle reden om naar De Ebbenhorst te komen."

Het programma luidt als volgt.

Dinsdag 4 augustus:

20.00 uur: IJsselmeervogels - HHC Hardenberg.

Woensdag 5 augustus:

20.00 uur: Sparta Nijkerk - FC Lienden.

Zaterdag 8 augustus:

13.30 uur: HHC Hardenberg - FC Lienden.

16.00 uur: Sparta Nijkerk - IJsselmeervogels.

Nico Fiegen benadrukt dat de entreeprijs voor het toernooi bewust laag is gehouden. ,,We willen zo veel mogelijk publiek trekken en daarom hebben we de entree op slechts 5 euro per wedstrijd gesteld. Dat geldt dus voor de avondwedstrijden en op zaterdag krijgt het publiek zelfs twee wedstrijden voor de prijs van 5 euro."

Simon Ouaali, hoofdtrainer van Sparta Nijkerk, staat voor de taak de vorig jaar behaalde titel te verdedigen. ,,Natuurlijk gaan we weer voor de hoofdprijs, dat zal iedere ploeg doen, maar het is natuurlijk wel de voorbereiding dus het zal voor alle trainers ook het uitproberen van concepten en spelers zijn. Voor het publiek en de supporters wel een mooie gelegenheid om hun favoriete club en de vorderingen van speelwijze en nieuwe spelers te bekijken. Een waardecheque van Landgoed de Salentein van 2000 euro is bovendien een hele mooie prijs."

De tweede prijs is een waardecheque van 1000 euro en de derde prijs een waardecheque van 500 euro. De vierde prijs bestaat uit een wijnpakket van De Salentein.

De wedstrijden staan onder leiding van gerenommeerde scheidsrechters uit het zaterdag- en zondagvoetbal: Gerrit Fikkert, Wim Bronsvoort en Nick Tunnissen.