Ruime winst Sparta Nijkerk

NIJKERK Sneeuwruimers kwamen er zaterdag aan te pas om het veld bij Sparta Nijkerk bespeelbaar te maken. Het bleek sportief een juist besluit, want de mannen van Marco Roelofsen versloegen op eigen veld het Oranje Nassau met 6-1.

 

De laaggeklasseerde ploeg uit Groningen kwam verrassend sterk uit de startblokken en het duurde enige tijd voordat Sparta Nijkerk het duel onder controle kreeg. De laatste tien minuten voor de rust bepaalden het verder duel nadat Sefanja Davids de Nijkerkers aan de leiding had gebracht.

 

Een minuut na de 1-0 verdubbelden de Nijkerkers de marge door een eigen treffer van Thijs Gerlofs. Even later beging Janic Makizodila een overtreding, wat Oranje Nassau een strafschop opleverde. Marco van der Heide scoorde de 2-1, maar de gasten vonden dat Makizodila een rode kaart had moeten krijgen. Die onvrede kreeg een vervolg toen Sparta Nijkerk een hoekschop kreeg en Jesse Buitenhuis de 3-1 aantekende.

 

De tweede helft was Sparta Nijkerk snel in veilige haven toen Buitenhuis opnieuw scoorde. Een prachtige treffer van Quincy van Waveren betekende de 5-1, waarna Donny van der Wal de eindstand op 6-1 bracht. Een goede overwinning voor de Spartanen, die waarschijnlijk zelfs de buren enige voldoening zal geven.