• Kees van den Heuvel

Richard van Vliet stopt bij Veensche Boys

NIJKERKERVEEN Hoofdcoach Richard van Vliet vertrekt aan het einde van het seizoen bij voetbalvereniging Veensche Boys. Beide partijen hebben besloten het destijds afgesloten contract voor twee seizoenen niet te verlengen. Van Vliet wil zich meer gaan richten op zijn maatschappelijke carrière.

Veensche Boys voert momenteel de ranglijst aan in de Tweede Klasse G en heeft deelname aan de nacompetitie al zeker gesteld. Jos Bouw (Technische Commissie): „Wat dat betreft kunnen we nu al concluderen dat we als bestuur kunnen spreken van een sportief zeer goed resultaat. Daarnaast zal het ook niemand zijn ontgaan dat Veensche Boys al geruime tijd bezig is de selectie tot een herkenbare groep te willen vormen en dat is mede dankzij Richard uitstekend gelukt."

HECHTE GROEP Richard geeft aan dat hij het fantastisch vindt om met deze groep te mogen werken. „Het is inderdaad een hechte groep spelers die voornamelijk uit de gemeente Nijkerk komt en dat geeft de groep soms extra krachten om lastige wedstrijden toch over de streep te trekken. Het zou natuurlijk geweldig zijn dat de samenwerking eindigt met een kampioenschap, maar dat zal een lastige klus worden want de concurrentie is groot."

OPVOLGER De opvolger van Richard is geen vreemde bij de club, want besloten is om Roger Lantinga van de B-selectie door te schuiven naar de A-selectie. „Met hem is bij het verlengen vorig jaar afgesproken dat wanneer de mogelijkheid zich aandeed, we hem een kans zouden geven om door te schuiven. We vinden dat Roger het bij het tweede uitstekend doet. Vandaar dat we de keuze op hem hebben laten vallen. Ook het tweede staat op de eerste plaats, maar dat team heeft al een ruimere voorsprong opgebouwd."

B-SELECTIE Doordat Roger Lantinga trainer wordt van het eerste elftal van Veensche Boys, zal Marco Brouwer de vacature invullen van trainer van de B-selectie. Hierover is deze week overeenstemming bereikt. Marco Brouwer is geen onbekende bij Veensche Boys. Hij was drie seizoenen assistenttrainer bij de A-selectie en heeft na een jaartje sabbatical ervoor gezorgd dat de trainersstaf compleet is voor het komende seizoen.

Verder heeft keeperstrainer Jaap de Feijter aangegeven dat hij de keepers onder zijn hoede blijft nemen.