Puntje voor Sparta Nijkerk bij AZSV (video)

NIJKERK De ene week is de andere niet, dat bleek tijdens het duel van Sparta Nijkerk in Aalten. De strijd een daadkracht van de Nijkerkers bleek minder groot dan een week eerder, waardoor de Nijkerkers tegen AZSV het verschil niet konden maken. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

 

De eerste helft in Aalten gaf weinig opwinding van beide ploegen. Zowel de gasten als de gastheren worstelden zich over het veld, al werd het in de slotfase een stuk leuker. Nadat Sparta Nijkerk enkele goede schietkansen door de doelman gered zag worden, nam AZSV de leiding.

 

Coplan Sourmaoro zag zijn schot van richting worden veranderd, waardoor Brian Willemse kansloos was: 1-0. Sparta Nijkerk antwoordde echter snel. Binnen twee minuten kopte Sefanja Davids beide ploegen op gelijke hoogte. Het aardige slot van de eerste helft, gaf de toeschouwers hoop voor de tweede helft.

 

Het spel golfde ernstig op en neer na de rust, waarbij beide teams kleine mogelijkheden kregen, al was AZSV wat dreigender. Robin Thuss was het dichtst bij een treffer, maar hij zag zijn kopbal op de lat belanden. Voor Sparta Nijkerk zorgde alleen invaller Jorn Mocking in de slotfase voor gevaar, maar gescoord werd er niet. De 1-1 was daarmee een terechte afspiegeling van de verhoudingen in het weinig vermakelijke duel.

Bron video: AZSV TV (YouTube)