Profvoetballer Michael Dingsdag maakt overstap naar Veensche Boys

NIJKERKERVEEN Profvoetballer Michael Dingsdag sluit zich per direct aan bij de selectie van zaterdagtweedeklasser Veensche Boys. Hij komt over van NAC Breda. De overschrijving van Dingsdag is vrijdag 26 augustus afgerond. De 33-jarige Dingsdag, in het verleden tevens actief voor Vitesse, SC Heerenveen en de Zwitserse clubs FC Sion en Grasshoppers, gaat daarnaast namens NAC voor drie seizoenen aan de slag als trainer bij de D-jeugd (JO13).

Waar mogelijk probeert de inwoner van Nijkerkerveen bij iedere training en competitiewedstrijd van Veensche Boys aanwezig te zijn, zo is de afspraak met de coaches van Veensche Boys, maar eenvoudig zal dat niet zijn. Het jeugdteam dat hij onder zijn hoede heeft bij NAC, speelt eveneens op zaterdag. Aangezien zijn werkgever NAC is, zal zijn eerste prioriteit uitgaan naar de club uit Breda. Maar als het even kan sluit hij zich aan bij Veensche Boys. ,,Ik ben gestopt als profvoetballer bij NAC en ben bij mezelf te rade gegaan. Ik wilde wel wat gaan doen. Ik vind het spelletje veel te leuk. Ik heb nooit een blessure gehad of een operatie, dus ik ben nog steeds fit. Ik wilde iets nieuws gaan doen en ben gaan rondkijken. Ik heb met André van de Beek (vader van Donny van de Beek) gaan praten. Het was eerst de bedoeling dat ik zou meetrainen met Veensche Boys om de jongens mee te krijgen. Niet dat ik het heb uitgevonden, ik ben geen Messi, maar ik heb wel voldoende wedstrijden op eredivisieniveau gevoetbald. Ik heb zo'n 450 officiële wedstrijden gespeeld.

Met de trainer van Veensche Boys, Richard van Vliet, zijn goede afspraken gemaakt. Dingsdag: ,,Hij wilde weten of het niet te vrijblijvend zou zijn. Als ik kan trainen, dan kom ik trainen. Zo zit ik in elkaar. Ga ik ervoor, dan ga ik er 120 procent voor." De routinier kan zich voorstellen dat hij zaterdagmiddag na zijn wedstrijden bij NAC aansluit bij Veensche Boys. ,,Als ik later aankom, dan sluit ik bij de groep aan. Laat het resultaat toe dat de jonge jongens van Veensche Boys de klus kunnen klaren, omdat het al 3-0 staat, dan laat ik hen de klus afmaken. Mocht het echter spannend zijn en ik moet ze over de streep trekken, dan ben ik wellicht voor waarde voor Veensche Boys."

Bron en foto's Kees van den Heuvel