• Jantine van de Mheen

Postduivenvereniging De Luchtklievers zet kampioenen in het zonnetje

NIJKERK Vrijdag 1 februari kwamen de duivenmelkers bijeen voor de jaarlijkse feestavond. Al een aantal jaren zijn ze dan te gast bij de Elzenhoeve, waar het altijd goed vertoeven is. Ook worden die avond de kampioenen van 2018 gehuldigd. De duiven van Rikus van de Mheen leverde over alle vluchten van het afgelopen seizoen de beste prestatie. In de regio wisten de duiven van Rikus ook nog twee keer een eerste plaats te bemachtigen, hij is dan ook de generaal kampioen van de vereniging. Marco van Kommer werd tweede generaal, in met name het aangewezen kampioenschap deden de duiven van Marco het uitstekend. Hij werd in de afdeling 9e aangewezen vitesse, wat natuurlijk een uitstekende prestatie is.

Evert van 't Hof werd derde generaal. De jonge duiven van Evert waren uitstekend in vorm en zo wist hij in de regio en in de afdeling heel wat prijzen te bemachtigen, proficiat. De nummer vier, Lub Doppenberg pakte in de regio ook een keer een eerste plaats. De duif die deze prestatie leverde is helaas gepakt door een roofvogel, iets waar de duivenmelkers veel last van hebben. Nummer 5, Meindert van de Bunt zagen we ook met zijn jonge duiven regelmatig bij de eerste plaatsen. De jonge duif met het ringnummer 81742144 werd tweede in de top 25 van de afdeling en dat is een geweldige prestatie. 

Alle kampioenen werden door de voorzitter toegesproken en in het zonnetje gezet. Zo werd het een gezellige avond met een hapje en een drankje, ook was er nog een verloting en menigeen ging met een leuke prijs naar huis. Alle ondernemers en sponsers willen wij bedanken voor het schenken van de prijzen. In april beginnen de duiven vluchten weer en kan iedereen de verrichtingen van de duivenmelkers volgen op de website van De Luchtklievers. En zag de toekomst er vorig jaar rond deze tijd er somber uit, omdat wij ons clublokaal moesten verlaten, zijn we nu trots op ons nieuwe onderkomen in de oude bestuurskamer van Veensche Boys. Een aantal leden zijn heel wat vrije uren druk geweest met schilderen, het plaatsen van een keuken en bar en het plaatsen van een nieuw kozijn. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. De koffie staat klaar. Alle duivenmelkers veel succes voor het nieuwe seizoen en de kampioenen van harte gefeliciteerd met jullie mooie prestaties.