• De komende weken kan men genieten van topspelers bij de Nijkerkse Tennis- en Padelvereniging "NTC"

    Arjen Gerritsma/Graphic Sound

Padel op topniveau bij NTC

NIJKERK Wie kennis wil maken met de racketsport Padel, kan de komende week zijn hart ophalen bij de Nijkerkse Tennis- en Padelvereniging "NTC". Vanaf woensdag 21 juni start een toernooi met op zondag 25 juni de finaledag. Daarnaast komt op 1 juli het Nederlandse veteranenteam trainen en een demonstratie geven op het complex aan de Bloemendaalseweg. 

 

Rob Schoon

 

Voorzitter Peter Dirksen is laaiend enthousiast over de sterk in opkomst zijnde racketsport Padel. ,,De aanleg van de padelbanen op ons complex is een goede beslissing geweest. Niet alleen onder onze eigen lden is er veel belangstelling voor, maar ook uit andere steden komen mensen bij ons padel spelen."

 

TOPTOERNOOI Vanaf woensdag 21 juni staat padel centraal op het complex. ,,Dan organiseren we het Nijkerkse TC NPB/FIP Padeldirect.nl Open, een toernooi waaraan iedereen kan deelnemen. De beginnende spelers beginnen op woensdag en donderdag en op vrijdag en zaterdag komen de gevorderden aan de beurt. Omdat het door de nationale en internationale bond ondersteunt toernooi is, komt ook de top van Nederland bij ons spelen."

 

Ondanks dat Dirksen vooraf al smult van de verrichtingen van de topspelers, stelt hij dat padel door iedereen kan worden gespeeld. ,,Het toernooi is niet voor niets ook voor meer beginnende spelers. We willen iedereen in de gelegenheid stellen om kennis te maken. Ik kijk echter inderdaad ook uit naar de topduels, want dat zijn altijd spectaculair met heel veel actie."

 

DEMONSTRATIE Een week later is er opnieuw de mogelijkheid om padel op topniveau van dichtbij te bekijken. Op zaterdag 1 juli komt namelijk het Nederlandse Veteranenteam trainen op de banen van NTC. Tussen 10.00-15.00 uur zullen zij trainen en tevens een demonstratie verzorgen. 

 

Aan activiteiten rond padel dus geen gebrek de komende week. ,,We merken dat steeds meer mensen geïnteresseerd raket in deze racketsport en daar proberen we op in te spelen. Dat is ook de reden waarom we onze naam hebben aangepast naar Nijkerkse Tennis- en Padelvereniging "NTC". De naam NTC moet vanzelfsprekend blijven, maar we willen laten zien dat we meer racketsport hebben."

 

ACTIEF Dat de vereniging actief bezig is met de toekomst, beaamt Dirksen meteen. ,,Net als de meeste andere tennisverenigingen in Nederland, hadden wij ook te maken met een teruglopend ledenaantal. We zijn nu echter op de goede weg om weer te groeien als vereniging. Met het opknappen van het complex en de padelbanen zijn de voorzieningen helemaal op orde."

 De zomerperiode zit verder vol met activiteiten, want naast de padelevenementen wordt er tennis gespeeld met onder andere het jaarlijkse Ekris-NTC open en het thuisblijvers toernooi. ,,Voor sporters met een zomerstop behoort dit jaar ook een zomerabonnement tot de mogelijkheden. Wat mij betreft komt iedereen komende weken kennis maken met onze vereniging, zowel qua tennis als padel."